вівторок, 09 квітня 2013 16:10

Цибулько: Влада просто лякає нардепів проведенням референдуму

Цибулько: Влада просто лякає нардепів проведенням референдуму
Володимир Цибулько Фото: glavcom.ua

Проведенням референдуму влада лякає тих депутатів, які бояться виборів і готові на співпрацю. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"В принципі інформація про підготовку до референдуму з'явилась уже давно. На референдум винесуть питання створення двопалатного парламенту. А це означає — перевибори. Влада займається низкою документів, аналіз яких свідчить, що формується своєрідний пресинг на депутатів. Зокрема, на мажоритарників-самовисуванців, на частину тих опозиціонерів, які все-таки бачать, що можливості опозиції вичерпані. Вони не хочуть перевиборів і готові шукати собі місця у стосунках із більшістю. Основне завдання цих постанов про референдум - оформити більшість, закріпити, зміцнити у більшості голоси. Важливо, щоб кожен депутат відчував, що у будь-яку хвилину може бути розпуск. Тоді нардепи будуть більш зібраними і відповідальними. Референдум — лише елемент розпуску парламенту. Як тільки на референдумі буде проанонсовано питання про двопалатний парламент, одразу оголосять перевибори. Якщо буде виборчий кодекс, тоді можна буде про щось говорити", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуючись до референдуму, ЦВК виконує свою роботу - Черненко

Цибулько зауважив, новий парламент потрібен і тоді, якщо вноситимуть зміни до Конституції:

"За законом їх може внести лише парламент нового скликання. Така європейська норма легалізації конституційних змін. Мусять відбутися вибори, а тоді вже вносять поправки до Конституції"

Політолог наголосив, що питання входу до Митного союзу навряд чи винесуть на референдум, адже така перспектива зараз нікого в Україні не цікавить.

"Перспектива Митного союзу стає все більш туманною для його учасників. Навіть у Казахастані суттєві зрушення у плані оцінки перспектив. У Білорусі його жорстко критикують. Митний союз послужив самому Путіну і більше нікому", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів готується до виборів і референдуму у липні-серпні - Данилюк

Нагадаємо, що на офіційному сайті Центральної виборчої комісії з'явилися три постанови, в яких йдеться про підготовку до Всеукраїнського референдуму.

Зараз ви читаєте новину «Цибулько: Влада просто лякає нардепів проведенням референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути