понеділок, 30 січня 2012 16:58

Спецтема: Луценко за ґратами

Депутати провідають Пшонку заради Луценка

Депутати провідають Пшонку заради Луценка

У вівторок депутати із фракції НУ-НС та "БЮТ-Батьківщина" планують зустрітися із генпрокурором Віктором Пшонкою. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Юрій Гримчак.

Він нагадав, що минулого тижня ПАРЄ прийняла резолюцію із рекомендаціями для України. "Ми хочемо зустрітися із Пшонкою, аби поспілкуватися щодо виконання цих рекомендацій. Сьогодні суд над Юрієм Луценком офіційно відмовився випускати його із СІЗО. Тут нас дивує не стільки позиція суду, скільки Генпрокуратури, яка наполягала на тому, що немає підстав для зміни запобіжного заходу", - зауважив депутат.

"Ми ще з минулого тижня намагаємося потрапити до Пшонки, але безуспішно. Тому сьогодні офіційно звернулися з цього питання, відправили невідкладний лист про зустріч. Підуть Ар'єв, Павловський, Бондаренко і я", - зазначив "нунсівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд не захотів відпускати Луценка: підстав для цього немає

За словами Гримчака, депутати хочуть обговорити із генпрокурором декілька тем, включаючи зміни до кримінального законодавства. "Якщо він буде уникати зустрічі, чекатимемо його у приймальні. А як інакше?! Ми за день попередили, що збираємося прийти. Ми теж є людьми державного рівня – народні депутати, обрані на ще вільних та демократичних виборах. У нас генеральний прокурор забуває приходити до Верховної Ради, коли викликають представника прокуратури. Були Кузьмін, Блажівський, Войцишен, а генпрокурор жодного разу не з'явився, аби з трибуни Верховної Ради доповісти про те, що відбувається в країні. Тому ми йдемо до нього", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Депутати провідають Пшонку заради Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути