понеділок, 30 січня 2012 13:49

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко закликав усіх, хто хоче до Європи, голосувати проти Партії регіонів

Луценко закликав усіх, хто хоче до Європи, голосувати проти Партії регіонів

Відмова Печерського районного суду виконати вимоги резолюції ПАРЄ призведе до відсторонення європейців від України, а Партію регіонів — до програшу на виборах.

Про це екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розповів у письмовому коментарі журналістам, які були у залі суду.

"Сьогодні, як і очікувалося, суд, як одна із гілок української влади, продемонстрував фальшивість гасел про європейський вибір України, який озвучує команда Януковича. Ми все ж так живемо за Оруеллом: брехня — це правда, війна — це мир, ненависть — це любов", - наголосив він.

Наслідком такого ставлення суду до рекомендацій ПАРЄ, за словами екс-міністра, буде "бридливе дистанціювання європейців від брехливого та авторитарного режиму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаційно влада програє у справі Луценка – політолог

"Інший наслідок залежить від громадян України, більшість з яких декларує європейські прагнення. Він звучить дуже просто: хочеш в Європу — голосуй проти Партії регіонів", - підкреслив Луценко.

Нагадаємо, що на початку чергового судового засідання по справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка адвокати підсудного Олексій Баганець та Ігор Фомін звернулися до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу на такий, що не пов'язаний з утриманням за гратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко зірвався: Недоучки і клопи-прокурори п'ють мою кров

Серед іншого адвокати наголосили, що виконання резолюції ПАРЄ, в якій Асамблея вимагає негайного звільнення політв'язнів, зокрема і Луценка, має обов'язковий, а не консультативний характер.

Але судійська колегія не задовольнила клопотання захисту Луценка про зміну запобіжного заходу. На думку суду, не було надано достатніх підстав для цього.

Зараз ви читаєте новину «Луценко закликав усіх, хто хоче до Європи, голосувати проти Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути