четвер, 25 грудня 2014 17:59

Депутати Київради зробили безробітним зятя екс-спікера Рибака

Депутати Київради зробили безробітним зятя екс-спікера Рибака
Олександр Никоряк. Фото: society.lb.ua

Депутати Київради скоротили апарат міськадміністрації на 70 осіб, реорганізувавши три управління. Це третина штату.

За це рішення проголосувало 72 депутати, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Цим рішенням ми посилили функцію контролю над благоустроєм, житлово-комунальним господарством, рекламою і торгівлею, створили аналог муніципальної міліції. Реорганізували три управління: службі у справах дітей надали функції сімейної політики, туризм приєднали до Департаменту економіки, як це зробив Кабмін і управління культурної спадщини передали Департаменту культури з усіма функціями і повноваженнями", - розповів керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

З його слів, економія лише на трьох посадах керівників управлінь складає 1,5 млн грн. В загальному міськадміністрація зекономить до 3 млн грн.

"Через два місяці ці люди будуть попереджені про звільнення, відповідно до реорганізації. Потім керівники управлінь можуть взяти заступниками керівників Департаментів. Матимуть право підпису на рішення, які будуть прийматися", - зауважив Бондаренко.

Нагадаємо, що наприкінці вересня виконуючим обов'язки начальника Управління охорони культурної спадщини КМДА призначили Олександра Никоряка. Який відомий як співак Фортадо. Він є сином власника будівельної компанії "Містобуд" Дмитра Никоряка та зятем екс-спікера Верховної Ради Володимира Рибака. Дружить із сином екс-президента Віктора Ющенка – Андрієм.

Не знищувати Управління Управління охорони культурної спадщини влітку закликав нардеп Олександр Бригинець.

"Ініціатором проекту рішення є Київський міський голова Віталій Кличко. Схоже, що нова більшість в Київраді намагається зробити те, що не вдалося ні Черновецькому, ні Попову – ліквідувати орган, який займається охороною культурної спадщини! Але навіть у ті найважчі часи, опозиція включно із Кличком, умудрялася відстояти згадане управління. Завдяки цьому вся культурна охоронна робота знаходилася під великою увагою громади, що дало можливість не зруйнувати безліч об'єктів. На жаль, як показує ситуація, нинішня київська влада хоче перетворити велике історичне місто Київ у якусь Хацапетівку, де немає історичних пам'яток і, як результат, немає окремого Управління охорони культурної спадщин", - впевнений Бригинець.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Київради зробили безробітним зятя екс-спікера Рибака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути