четвер, 11 липня 2013 13:23

"Депутати були делеговані у ВР, щоби почати відновлювати справедливість" - Шевченко

"Депутати були делеговані у ВР, щоби почати відновлювати справедливість" - Шевченко
Андрій Шевченко. Фото: ipress.ua

Депутатам треба поставити запитання: навіщо вони там працюють. Про це сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Шевченко на підсумковому форумі громадського руху "Чесно".

Він зауважив, що персональне голосування — є найбільшим здобутком сесії, яка закінчилася.

"Спочатку у парламенті ми добилися змін до регламенту. Наш подальший внесок — це те, що ми в сесійній залі запровадили механізм контролю над персональним голосуванням. У ложі преси з'явилися наші оператори, які разом із журналістами дозволяли нам в лічені секунди побачити порушників", - підкреслив він

Шевченко додав: "Зараз ми маємо довести цю справу до кінця. Потрібно, аби вкорінилася думка, що це — злочин. У парламентських "піаністів" має "земля горіти під ногами".

Він також зауважив, що у парламенті необхідно не просто приймати євроінтеграційні закони, а робити їх такими, щоби вони і за змістом відповідали європейським стандартам.

Так зокрема, за словами нардепа, необхідно врешті вирішити питання із законами про мирні зібрання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парламенті може з'явитися фракція із позафракційних депутатів - експерт

"Якщо ми нічого не зробимо, то зможемо скоро збиратися більше трьох або на концертах нового народного артиста Гаврилюка, або на матчах Шахтаря. І вирішити це питання - ще один напрямок нашої роботи", - наголосив Шевченко.

Водночас, Шевченко підкреслив, що надзвичайно важливо, аби у наступній сесії більшість таки дотримувала парламентських процедур.

"У нас був чорний четвер — один з останніх сесійних днів. І ми не можемо назвати цей день інакше, як зґвалтування регламенту та парламентської процедури, - наголосив нардеп. - Звісно, життя зводиться не лише до парламентських процедур. Головне, треба розуміти: чи виконує парламент то роботу, заради якої туди делегували депутатів? Депутати туди прийшли, щоби відновлювати в країні справедливість. І цим і треба займатися. Але ми маємо підняти планку роботи не лише перед Радою, а й перед Кабміном, Київрадою, суддями. Треба їм поставити питання: заради чого вони там працюють".

Зараз ви читаєте новину «"Депутати були делеговані у ВР, щоби почати відновлювати справедливість" - Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути