понеділок, 10 грудня 2012 20:57

Депутатам не вистачає грошей на зустрічі із виборцями – "регіонал"

Депутатам не вистачає грошей на зустрічі із виборцями – "регіонал"
Владислав Лук'янов Фото: 24tv.ua

Збільшення фінансування Верховної Ради не є зовсім доцільне у ситуації, коли не вистачає грошей для бюджетників та пенсіонерів. Таку думку Gazeta.ua висловив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

Наступного року на 6 млрд. грн. збільшиться фінансування Верховної Ради України. Це передбачає Держбюджет України на 2013 рік. Проте для малозабезпечених новий бюджет скорочує видатки. На 11 мільярдів гривень зменшені субсидії на покриття витрат малозабезпеченими на енергоносії — газ, воду, електроенергію.

"Проте ці 6 мільйонів по великому рахунку нічого не вирішують. Їх не вистачить, щоб перекрити дефіцит, наприклад, у Пенсійному фонді. Там потрібні 10 мільйонів. Але з моральної точки зору підвищення видатків на Верховну Раду є недоцільним", - зазначив Жолудь.

Ріст фінансування парламенту "регіонал" Владислав Лук'янов пояснив тим, що депутати за власний кошт не можуть зустрічатися зі своїми виборцями

"У Верховній Раді працюють прибиральники, водії, секретарі, прості люди, яким треба платити зарплатню. А як зустрічатися з виборцями? За власний кошт? Тому на 6 мільйонів збільшили фінансування Верховної Ради", - сказав він у ефірі телеканалу ТВі.

Нагадаємо, що зараз у 500 гривень за добу обходиться проживання іногороднього народного депутата Верховної Ради в готелі "Київ". У місяць на особу йде 15 тис. грн. Оплата проживання здійснюється навіть тоді, коли депутата немає в столиці. Кошти на оренду житла виділяють із держбюджету. Для порівняння проживання іногороднього студента в гуртожитку коштує 6 гривень за добу, у місяць - 200 гривень. Він оплачує проживання зі своєї стипендії або за гроші батьків.

Зараз ви читаєте новину «Депутатам не вистачає грошей на зустрічі із виборцями – "регіонал" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути