понеділок, 10 грудня 2012 14:50

Бюджет-2013: На земельну реформу дали 221,7 мільйона

Бюджет-2013: На земельну реформу дали 221,7 мільйона

Законом "Про державний бюджет України на 2013 рік" передбачено на реалізацію бюджетної програми "Проведення земельної реформи" 221 млн 777,1 тис. грн.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства земельних ресурсів.

Із зазначено суми Держземагентство планує спрямувати на проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності 118 млн 824,7 тис. грн, на виконання робіт з нормативної грошової оцінки земель населених пунктів - 2,6 млн грн, демаркацію державного кордону - 460 тис. грн, ведення Державного земельного кадастру – 99 млн 892,4 тис. грн.

"При цьому не враховано потребу в сумі ще 169 млн 41,5 тис. грн. на проведення робіт з інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності, в результаті якої оновлюються та вносяться до Державного земельного кадастру відомості про стан земель, розміри та кількість земельних ділянок, що дозволить створити реальний інструмент контролю за змінами, що відбуваються", - зазначили в Держземагентстві.

Крім того, парламентарі на топографо-геодезичні та картографічні роботи, демаркацію та делімітацію державного кордону передбачили видатки загального фонду державного бюджету у сумі 20,725 млн грн.

"Причому не враховано видатки в сумі 36 680,5 тис. грн для створення Національної системи геодезичного звіту", - уточнили в Держземагентстві.

За бюджетною програмою "Видача державних актів на право приватної власності на землю у сільській місцевості" виділено за загальним фондом 898,7 тис. грн, за спеціальним - 53 млн 160,6 тис. грн.

Земельне відомство планувало збільшити граничний обсяг видатків за спеціальним фондом бюджету на суму 40 млн 773,8 тис. грн.

"Недостатній обсяг видатків призведе до збільшення термінів впровадження системи кадастру. Відсутність коштів на створення комплексної системи захисту інформації, організацію каналів зв'язку ускладнить впровадження кадастрово-реєстраційної системи до рівня районів та заміну 26,3 тис. сертифікатів на право на земельну частку (пай) державними актами на право власності на земельну ділянку", - сказано в повідомленні.

Законом про держбюджет на 2013 рік Держземагентству передбачені видатки в сумі 903 млн 716,8 тис. грн.

"Однак земельному відомству для забезпечення оплати праці працівників відповідно до чинного законодавства, забезпечення розрахунків за комунальні послуги, своєчасне та якісне створення та ведення Державного земельного кадастру, а також щоб виконати повною мірою поставлені перед ним завдання потрібні додаткові кошти", - наголошено в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет-2013: На земельну реформу дали 221,7 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути