середа, 14 грудня 2011 17:06

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Справу проти Кучми можуть ще поновити - експерт

Справу проти Кучми можуть ще поновити - експерт

Кримінальну справу проти екс-президента Леоніда Кучми, яку сьогодні закрив Печерський райсуд, можуть поновити.

Про це у коментарі Gazeta.ua розказав голова Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Рішення про закриття справи було абсолютно прогнозоване. Його передумовою був висновок Конституційного суду про те, що записи отримані незаконним шляхом не можуть бути юридичним доказом. Згадаємо і те, що цей висновок з'явився внаслідок звернення СБУ. Однак, на мій погляд, юридично довести провину Леоніда Кучми неможливо. Головний свідок Юрій Кравченко (міністр внутрішніх справ при президенті Кучмі – Gazeta.ua) пішов з життя. Крім Кравченка є тільки опосередковані докази та натяки на те, що Кучма міг бути ініціатором вбивства Георгія Гонґадзе. Припускаю, що незважаючи на такі обставини, Леоніду Даниловичу не дадуть розслабитися і прокуратура може ще оскаржити нинішнє рішення. І те, що Кучма заявляв, що може балотуватися на парламентських виборах, свідчить, що Кучма думає про депутатську недоторканність, як про найбільш надійний інструмент захисту", - говорить політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представниця Мирослави Гонгадзе оскаржить рішення суду виправдати Кучму

Однією з причин порушення проти екс-президента кримінальної справи Фесенко називає особисту зацікавленність першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Упередженість суду у справі Кучми сумнівів не викликає - адвокат

"Про це багато хто каже. За однією з версій, Кузьмін, який конкурує з Пшонкою, намагається за допомогою відкриття резонансних справ підготувати плацдарм для штурму своєї головної мети - посади генпрокурора. Те, що він відкривав справу проти Кучми і зараз займається справами проти Тимошенко, свідчить, що він намагається грати роль такого собі українського "комісара Катані", який вірою-правдою служить президенту. З іншого боку, це інструмент захисту: подейкували, що нібито навесні Пшонка мав наміри "перевести" Кузьміна з посади першого заступника генпрокурора. Відкриттям таких справ Кузьмін страхувався від цього. Не виключаю, що Кузьмін просто колись образився на Кучму в зв'язку з чимось. Що могло насправді бути таким мотивом – можливо, колись розкаже історія", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Справу проти Кучми можуть ще поновити - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути