вівторок, 02 серпня 2011 15:04

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Справу Кучми спускають на гальмах - експерт

Справу Кучми спускають на гальмах - експерт

Справу проти екс-президента Леоніда Кучми спускають на гальмах.

Про це у коментарі Gazeta.ua розказав професор Києво-Могилянської академії, політолог Олексій Гарань.

"Коли розпочинали справу по Кучмі, то очевидно керувалися політичними міркуваннями. Тут є два моменти. Перший: треба було показати, що наше правосуддя є справедливим, показати міжнародній спільноті, що у нас немає вибіркового правосуддя, що от є суд над колишнім прем'єром і є суд над колишнім президентом. Другий момент - це була спроба здійснити тиск на Пінчука (зять Кучми - Gazeta.ua)та його канали, і показати іншим бізнесменам, що на них може здійснюватися тиск. Ще тоді експерти передбачали, що, швидше за все, справу буде спущено на гальмах. Порівняно с початком ситуація не змінилася. Швидше за все справа буде закрита за недоведеністю та недостатністю доказів. Зараз ми це і спостерігаємо", - каже політолог.

Спускаючи справу Кучми на гальмах, слідство керувалося політичними, а не юридичними міркуваннями, - впевнений Олексій Гарань.

"Справа затихла і через певні юридичні моменти. Знову постає питання, чи можуть плівки використовуватися в якості доказів в українських судах, справжні вони чи не справжні. Очевидно і те, що Пінчук забезпечив належний захист - долучив до справи добрих фахівців, в тому числі і зарубіжних. Але основне все таки - політичний елемент. Справа проти Кучми розпочиналася не для того, щоб шукати правду, а лише у політичних цілях. Мети посадити Кучму у нинішньої влади не було. Певним чином Янукович помстився Кучмі за свою поразку на виборах 2004 року", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Справу Кучми спускають на гальмах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути