субота, 10 листопада 2012 19:00

"Де Янукович? Всі його публічні заходи країною — скасовані" - Гриценко

"Де Янукович? Всі його публічні заходи країною — скасовані" - Гриценко
ФОТО: press.org.ua

Президент Віктор Янукович після парламентських виборів боїться виходити до людей. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав народний депутат від блоку НУ-НС Анатолій Гриценко.

"Де Янукович? Може, його десь у Форосі зачинили? Всі його публічні заходи країною — скасовані. Залишив лише міжнародні поїздки, дзвінки та зустрічі в кабінеті. Охорона боїться, що народ буде говорити все, що думає про президента, а то ще й закидає яйцями", - заявив він.

За словами Гриценка, найбільше Янукович боїться Києва.

"Тут він не одважився на брутальні силові дії, як у Первомайську, Обухові чи Черкасах. Бо кияни взагалі не дозволили б йому пересуватися містом. Янукович переступив далеко за червону лінію у порушенні закону, в особистому збагаченні в небачених масштабах. Зрозуміло, що він чіплятиметься за своє крісло та "Межигір'я" і не погодиться на дострокові президентські вибори. Тому більш реалістичними є перевибори до парламенту. Опозиція, яка в меншості, не зможе змусити владу піти на це. Тут потрібна підтримка людей", - додав політик.

За його словами, якщо опозиція і влада цього не зроблять, Янукович і далі спокійно буде сидіти у президентському кріслі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У новій Раді буде близько сотні професійних політиків. Тобто, наш парламент збільшиться вдвічі"

"Прийматиме закони, які захоче. Прибере до рук ще 15 "Межигір'їв", син стане мультимільярдером. Ніякої європейської перспективи не буде, країна скотиться до повної ізоляції. Суди і силовики поводитимуться ще нахабніше, "смотрящіє" відбиратимуть бізнес в усіх підряд. Країна може стати тотально криміналізованою. Янукович – не для опозиції проблема, дотисне вона його чи ні, він - проблема для країни", - додав він.

На думку Гриценка, президент робить усе, аби обратися вдруге на цю посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібно проводити перевибори повністю по країні" - член ЦВК Жиденко

"Сформував неконституційний орган – Конституційну асамблею, у вівторок провів закон про референдум, щоб приймати Конституцію без парламенту, спираючись на адмінресурс. Але цього не хоче український народ. І значна частина впливових людей в оточенні самого Януковича не хоче його другого терміну. Олігархи злякалися. Побачили апетити Януковича і зрозуміли, що скоро самі підуть "під роздачу". Робитимуть усе, тишком-нишком, аби він не пішов на другий термін. Шукатимуть когось іншого", - зазначив Гриценко.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «"Де Янукович? Всі його публічні заходи країною — скасовані" - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

201

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути