Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2011 10:03

Дарину Степаненко позбавлять диплому Могилянки через букет для Табачника

Дарину Степаненко позбавлять диплому Могилянки через букет для Табачника

Дарину Степаненко не будуть відраховувати з числа студентів, але їй не дадуть диплом Києво-Могилянської академії.

Про це кореспонденту Gazeta.ua сказав президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт вчора після студентської ради у виші.

"Людина повинна відповідати за свої вчинки. Тому ми будемо розривати корпоративну угоду з Дариною. Вона не отримає диплом Києво-Могилянської академії", - сказав він.

"Наші студенти мають можливість отримати два дипломи: державний та диплом Києво-Могилянської академії. Перший даємо за успішність у навчанні, другий отримують ті, хто уклав корпоративну угоду і відповідає нормам корпоративної етики. Цей диплом — питання престижу, гарантія якості наших випускників. Про нього добре знають працедавці, які постійно працюють з нашою академією. Корпоративний диплом не отримують близько 10 відсотків наших студентів. Останній раз студента позбавили корпоративного диплому за розпивання алкогольних напоїв на території академії", - додав Сергій Квіт.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Студенти протестують: є затримані, намети і героїня з квітами

Студентська рада тривала півтори години. Журналістів на неї не пускали. Дарина спізнилася майже на годину. Від коментарів вона відмовилася.

"Це була плідна зустріч. Ми спілкувалися з представниками студентських організацій та студентського самоврядування. Дарину ми підтримуємо як нашу студентку. Але її вчинок тягне за собою певні репутаційні втрати для Києво-Могилянської академії. Для того, щоб зробити такий вчинок, не треба навчатися і бути спеціалістом. Ми зараз боремося за новий закон про вищу освіту, ведемо публічну дискусію, залучаємо експертів. Вчинок Дарини відволікає увагу від важливих суспільних речей. Це понижує те, чим ми займаємося", - підсумував Сергій Квіт.

Нагадаємо, 17-річна студентка Києво-Могилянської академії Дарина Степаненко вдарила Табачника букетом квітів під час Саміту міністрів освіти СНД.

"Це моє особисте рішення, моя особиста позиція", - сказала дівчина, вийшовши на вулицю.

Зараз ви читаєте новину «Дарину Степаненко позбавлять диплому Могилянки через букет для Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

157

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути