четвер, 22 грудня 2016 13:48

"Цю торпеду передав Путін" - Савченко виключили із української делегації ПАРЄ

Верховна Рада підтримала постанову №5572 про виключення народного депутата Надії Савченко зі складу делегації українського парламенту в Парламентській асамблеї Ради Європи.

За це проголосували 237 депутатів.

 

Парламентарії внесли зміни у текст постанови від 25 грудня 2014 року, якою Савченко зарахували до складу делегації.

Як відомо, депутата обрали до складу делегації поза квот.

Внесення змін до постанови обумовлено зміною обставин, за яких її прийняли, пояснив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

Коли Савченко на той час незаконно утримувалася на території Російської Федерації за безпідставними звинуваченнями та з очевидним порушенням Російською Федерацією міжнародних стандартів захисту прав людини.

"Це рішення призріло після заяви Савченко, що вона вважає російських найманців на Донбасі такими самими гарними хлопцями, як і ті хто боровся із режимом Януковича. Подібні заяви повністю нівелюють українську дипломатичну позицію у світі. Із гнізда московських кукушок зараз викинули Савченко", - заявив перед голосуванням депутат-"радикал" Ігор Мосічйук.

 
"Сьогодні можемо не набрати необхідну кількість голосів за цю постанову і дати додаткові аргументи Кремлю, Путіну, Лаврову та іншим покидькам говорити, що в Україні йде громадянський конфлікт, а не російська агресія", - сказав також перед голосуванням депутат з БПП Іван Вінник.
"Пам'ятаєте прихід Надії Савченко у Верховну Раду, коли вона намагалась зімітувати гранату. Ми отримали таку гранату, яку нам сюди передав Путін. Не просто гранату. На сьогоднішній день ця торпеда робить все, щоб легалізувати тих, хто убивав і убиває українців на східному фронті", - заявив депутат із "Народного фронту" Юрій Береза.
Надія Савченко повернулась з російського полону в Україну 25 травня. Її обміняли на затриманих торік під Щастям російських ГРУшників Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова. Працює в комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.
Савченко провела таємні переговори в столиці Білорусі Мінську з ватажками ДНР і ЛНР. За інформацією СБУ, обговорювала питання амністії і зняття економічних санкцій.
Зараз ви читаєте новину «"Цю торпеду передав Путін" - Савченко виключили із української делегації ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути