четвер, 18 квітня 2013 09:56

ЦВК у четвер готовий призначити довибори в Раду на окрузі подруги сім'ї Януковича

ЦВК у четвер готовий призначити довибори в Раду на окрузі подруги сім'ї Януковича
Фото: transkarpatia.net

Сьогодні Центрвиборчком має намір оголосити довибори до Верховної ради на вакантному окрузі N224 в Севастополі.

"Дуже велика ймовірність, що рішення (про призначення виборів. - ред.) ми приймемо вже в четвер", - заявив перший заступник глави ЦВК Андрій Магера. Джерело в ЦВК запевнив, що голосування в Севастополі буде призначено на 16 червня, пише "Коммерсант-Украина".

Пан Магера між тим зазначив, що в тексті постанови не буде вказана дата, і теоретично вибори можуть бути перенесені на 23 червня: "Ми не можемо вказати дату у своєму рішенні. Закон говорить, що вибори повинні відбутися в останню неділю 60-денного терміну з моменту публікації рішення, при цьому термін його підготовки до публікації не обмежений".

Перенесення дати, втім, малоймовірно - для цього потрібно, щоб "Голос України" і "Урядовий кур'єр" затримували оприлюднення постанови ЦВК до 25 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" знає, чому панікує Власенко

Основні учасники виборів вже відомі. Фаворитом перегонів вважається екс-глава апарату місцевого осередку Партії регіонів Галина Гордієнко, яка зараз працює заступником керівника апарату першого віце-прем'єра Сергія Арбузова. "Швидше за все ПР висуне Гордієнко. Вона вважається представником "сім'ї" через дружбу з дружиною Віктора Януковича-молодшого, - розповів голова Комітету виборців України Олександр Черненко. - Правда, місцеві "регіонали" не в захваті від її висунення і більше підтримують кандидатуру Сергія Савенкова, першого заступника голови міської держадміністрації".

Незважаючи на внутрішню конкуренцію в ПР, в Комітеті виборців України очікують висунення пані Гордієнко. Не сумнівається в цьому і колишній глава кримського рескому КПУ Леонід Грач. "У ПР струнка армійська система прийняття рішень. Після історії з Анатолієм Гриценко (екс-спікер кримського парламенту, який представляв ПР, в 2012 році засуджений до двох років умовно за звинуваченням у службовій халатності. - ред.) вони знають, що перечити рішенням центру не варто", - заявив Грач.

Опозиційні партії швидше за все виставлять кандидата від УДАРу Дмитра Білоцерківця - саме він на міських довиборах випередив представника Компартії і набрав небачений результат для опозиційних сил у Севастополі (28,5%).

Головним же конкурентом для кандидатів від парламентських сил швидше за все стане член "Російського блоку" Дмитро Бєлік. На чергових парламентських виборах в окрузі N224 він зайняв друге місце (27,8%), поступившись лише Павлу Лебедєву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко пригадав Яценюку, хто стояв за "ганебною пенсійною реформою"

Ймовірність перемоги кандидата від "Російського блоку" не виключають і в Комітеті виборців України. "Бєлік може позмагатися, у нього є шанси. Багато чого буде залежати від того, як буде вести кампанію кандидат від комуністів", - заявив Олександр Черненко, зазначивши, що КПУ і "Російський блок" грають на одному електоральному полі.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК у четвер готовий призначити довибори в Раду на окрузі подруги сім'ї Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути