понеділок, 05 листопада 2012 19:49

ЦВК пропонує Раді призначити повторні вибори в п'яти округах

ЦВК пропонує Раді призначити повторні вибори в п'яти округах
Фото: pravo-znaty.org.ua

Центральна виборча комісія України в постанові, прийнятій у понеділок, визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів в 5 одномандатних округах: № 94, 132, 194, 197, 223.

Крім того, ЦВК визнав необхідність проведення повторних виборів в даних округах і звертається до Верховної Ради щодо прийняття нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах.

У своїй постанові ЦВК відзначає, що вибори в даних округах проведені без дотримання норм, передбачених Конституцією і законом про вибори народних депутатів України.

"За результатами перевірок, викладених у зверненнях, поданих до ЦВК фактів, бачиться неможливим достовірно встановити результати волевиявлення виборців по обранню народних депутатів України в частині одномандатних виборчих округів - № 94, 132, 194, 197, 223, що дає підстави вважати, що вибори народних депутатів України у зазначених округах проведені без дотримання вимог Конституції України та законів, принципів і засад виборчого процесу", - процитував голова ЦВК Володимир Шаповал постанову.

Він також процитував статті закону про вибори народних депутатів, де забороняється застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному волевиявленню волі виборця.

Як повідомлялося, в окрузі № 94 (Обухів, Київська область) спершу перемагав кандидат від "Батьківщини" Віктор Романюк. Однак апеляційний адмінсуд дав підстави не визнавати результати голосування на 28 дільницях, де лідирував Романюк, і окружком оголосив переможцем кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху, яка є дружиною екс-керівника області.

У № 132 окрузі (Первомайськ, Миколаївська область) була боротьба між кандидатом від Об'єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянком, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації.

За першими даними, після підрахунку 100% голосів Корнацький випереджав Травянка на 4167 голосів, проте після низки скандальних подій ЦВК прийняла протокол окружкому № 132, де переможцем значиться Травянко, але доручила перевірити все.

У 194 окрузі (Черкаська область) окружком визнав переможцем представника ВО "Батьківщина" Миколу Булатецького, за якого проголосували 40,79% виборців. На друге місце в окрузі вийшла почесний президент ПАТ "Азот" Валентина Жуковська, за яку проголосували 25,29%.

В окрузі № 197 (Канів, Черкаська область) комісія дуже повільно рахувала голоси, і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата "Батьківщини" Леоніда Даценка, однак вранці 5 листопада на сайті ЦВК Губський значався як переможець.

Триває боротьба в окрузі № 223 у Києві між кандидатом "Свободи" Юрієм Левченко та самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-глава Шевченківської райради та райадміністрації в столиці). Спершу перемогу отримував Пилипишин, за останніми даними лідирує Левченко, але суд постановив перерахувати голоси на 11 дільницях.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК пропонує Раді призначити повторні вибори в п'яти округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути