понеділок, 02 липня 2012 20:19

Чорновіл: у визнанні парламентських виборів легітимними зацікавлені Турчинов та Яценюк

Чорновіл: у визнанні парламентських виборів легітимними зацікавлені Турчинов та Яценюк
Тарас Чорновіл вважає, що участь у виборах Юрія Луценка та Юлії Тимошенко неможлива. Фото: segodnya.ua

У визнанні парламентських виборів легітимними є безпосередній інтерес Турчинова та Яценюка. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Тарас Чорновіл.

"Наскільки мені не зраджує пам'ять, доповідачі ПАРЄ безпосередньої прив'язки щодо участі у виборах Тимошенко, Луценка і визнання виборів нелегітимними чи легітимними ніколи не проголошували. Я щось принаймні таких заяв від цих двох не чув. Такі заяви були з боку ряду політичних діячів у Європейському союзі. Переважно це були партійні лідери. На той момент подібні висловлювання були і від партійних функціонерів ЄС", - сказав нардеп.

Він зауважив, що участь у виборах Юрія Луценка та Юлії Тимошенко неможлива.

"Про це навіть мова йти не може. І вже в Євросоюзі теж розуміють. Те, що саме зараз роблять цю заяву спостерігачі від ПАРЄ, це ознака тільки того, що вони почали реалістичніше дивитися на речі. Вони розуміють, що реабілітації за жодних обставин, доки при владі Янукович, не буде. А перебування далі в тюрмі Тимошенко та Луценка - це проблема не тільки для України, а і для європейських структур. Як на мене, така заява - це мудрий крок", - додав він.

За словами Чорновіла, ситуація, коли б Янукович випустив на волю політв'язнів, була б можлива ще півроку тому, але не зараз.

"Зараз цього я навіть не уявляю. Ще півроку назад, навіть трошки більше може. І то якби не було б моменту наполягання на амністії, помилуванні, а йшла мова про повну реабілітацію. Брати участь в виборах означає, що вони повністю мають бути невинні, повністю реабілітовані. Ті, хто їх садив, мають бути покарані. Зараз я не бачу логіки Януковича. Він чим далі, тим глибше себе затягує в яму. Як ви можете оцінити логіку самогубця? Він стоїть десь там на даху десятиповерхового будинку, вже нахилився з карнизу, а ви оцінюєте логіку. Чи може бути логіка, що він зараз розвернеться і піде вниз по сходах? Логіки в цьому немає.

Янукович боїться участі у виборах цих двох фігурантів, реальних справжніх двох опозиціонерів. Все інше, ця нинішня опозиція — як я балерина. А з мене балерина чи балерун, вибачте, ніякий. Він очевидно боїться своїх конкурентів, боїться їх прилучення хоч у який спосіб до влади. Для нього це абсолютне табу", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: у визнанні парламентських виборів легітимними зацікавлені Турчинов та Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути