неділя, 15 травня 2016 19:10

Чому Порошенко запинався і повторювався, коли призначав нового генпрокурора - психолог

Чому Порошенко запинався і повторювався, коли призначав нового генпрокурора - психолог

Між президентом Петром Порошенком і генпрокурором Юрієм Луценком є негласні домовленості. Але обоє бояться, що правила гри у будь-який час можуть змінитися. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла київський психолог Валентина Домська.

"Порошенко не впевнений, що робить правильно. Він заплутався і почав боятися. Щось змушує його приймати поспішні рішення, над якими раніше думав би кілька тижнів", - говорить Домська.

Психолог аналізує виступ президента Петра Порошенка на вечірньому пленарному засіданні у Верховній раді 12 травня, коли на посаду Генпрокурора він висунув Юрія Луценка

"Коли Петро Олексійович говорить про зміни до закону про Генеральну прокуратуру, облизує губи. У такий спосіб знімає хвилювання, - пояснює Валентина Іванівна. - Цей жест також вказує на невміння вислуховувати критику і визнавати свої помилки. Цілі президента вже давно розходяться із обіцянками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко звільнятиме підлеглих і "наїде" на попередників – фізіогномік

За спостереженням психолога, президент робить великі паузи між словами та реченнями, іноді запинається і повторюється.

"Він часто повторює одне і те ж словосполучення кілька разів, - говорить Домська. - У такий спосіб намагається перекричати нардепів, які скандують "Ганьба!" і переконати усіх у власній правоті. Каже: "У генеральній прокуратурі потрібен важковаговик, який не буде керуватися помстою і бажанням розправитися з кимось". Та чи впевнений Порошенко у тому, що Луценку під силу роль важковаговика? Сумніваюся".

Луценко прекрасно розуміє, що попадає під вплив Порошенка.

"Луценко буде зобов'язаний дотримуватися певних обіцянок і грати під чужу дудку, - каже психолог. - Але чогось Порошенко не такий спокійний, як завжди. Він втягує шию і опускає плечі. Боїться, як на цю кандидатуру відреагує українське суспільство. Петра Олексійовича не лякає репутація і некомпетентність Луценка. У Генпрокуратурі він виконуватиме роль слуги президента".

Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада призначила Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України.

Зараз ви читаєте новину «Чому Порошенко запинався і повторювався, коли призначав нового генпрокурора - психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути