понеділок, 15 лютого 2010 13:55

Члени виборчих комісій на Тернопільщині не забирають зарплату

Члени виборчих комісій на Тернопільщині не забирають зарплату
Заробітна плата членів окружних і дільничних виборчих комісій з позачергових виборів Тернопільської облради 15 березня 2009 року, які працювали в комісіях і досі не отримали зарплату за виконану роботу, повторно перерахована у відділення Ощадбанк.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Понад 20 тисяч членів виборчих комісій не отримали вчасно зарплату за роботу на минулорічних виборах до облради. Заборгованість у сумі 4 мільйони 937 тисяч 661 гривню не можна було погасити одразу через те, що Держказначейство заблокувало рахунки обласної територіальної виборчої комісії.

"Гроші почали надходити у вересні минулого року. Їх забрали не всі члени ДВК. У листопаді зарплату перераховували вдруге. Але й досі залишилися громадяни, які не забрали заробленого на виборах. Через це я уже втретє мусила робити усі платіжки, носити документи в банк, уточнювати списки. Сиділа по вихідних днях, писала-переписувала відомості. Хай би люди пішли і отримали свої гроші, бо то вже триває до безкінечності", - сказала у коментарі Gazeta.ua голова обласної територіальної виборчої комісії Наталія Чуйко.

Тернопільська облдержадміністрація і обласна рада просить членів виборчкомів звертатися у відділення Ощадного банку України, які діють в районах області та у Тернополі. Щоб отримати кошти за роботу в окружних і дільничних виборчих комісіях, людям достатньо показати свій паспорт та ідентифікаційний код.

За словами Наталії Чуйко, невиплаченими залишаються ще 123 тисячі гривень членам ДВК та близько 30 тисяч – перевізникам, що возили бюлетені.

"Тільки по Тернополю грошей не забрали 200 людей. У кожному із 18 районів області – від 20 до 40 людей. Дзвонять із претензіями, де гроші, а самі не знаходять часу, щоб звернутися до банку! Скільки я ще маю часу цим займатися, поки усі заберуть своїх 139 гривень? – продовжує Чуйко. – Щоб роздрукувати усю цю документацію, треба принтер і папір.

Мушу постійно ходити по кабінетах, просити. Зверталася в облдержадміністрацію, щоб через райони знайшли голів дільничних виборчих комісій. Не маю безплатного телефона, аби обдзвонити усіх і сказати: заберіть зарплату!"

Гроші будуть на рахунку у відділеннях Ощадбанку протягом 45 днів.

Зараз ви читаєте новину «Члени виборчих комісій на Тернопільщині не забирають зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути