вівторок, 05 березня 2013 17:01

"Ці аргументи й закиди Власенку, які були на засіданні, є абсурдними" - європарламентар

"Ці аргументи й закиди Власенку, які були на засіданні, є абсурдними" - європарламентар
Ребекка Хармс наголосила, що "ці умови, в яких проходить засідання є нелюдськими". Фото: ipress.ua

Європарламентар Ребекка Хармс закликала спікера Володимира Рибака захищати інтереси всіх чинних депутатів і не допустити позбавлення нардепа Сергія Власенка мандату.

Як передає кореспонтент Gazeta.ua, про це вона сказала у приміщенні Вищого адміністративного суду, де наразі відбувається засідання суду за позовом Рибака щодо позбавлення Власенка депутатських повноважень.

Хармс протягом години була присутня на засіданні. Вона наголосила, що "ці умови, в яких проходить засідання є нелюдськими".

"Жахливим є той факт, що в Україні спостерігається намагання через судову владу переглянути результати виборів, - наголошує європарламентар. - Я вважаю, що Власенко був законно обраним депутатом, і немає жодних причин його позбавляти мандату. Ці аргументи й закиди, які було почуто на засіданні, є абсурдні й такі, що не можуть розглядатися в правовій державі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На суді ВАСу по Власенку знепритомніла депутатка Європарламенту

Так, зокрема депутата ЄП відверто обурило те, що суд прийняв до розгляду позивну заяву, в якій не було дати. Хармс звернулася до спікера Рибака з вимогою політичні суперечки вирішувати суто політичним методом, тобто в парламенті, а не в суді.

"Голова Верховної Ради має захищати і представляти інтереси і права всіх чинних депутатів. Я не хочу вірити, що Рибак підтримує закиди, озвучені його представником у суді, бо вони є асурдними", - зауважила вона.

Хармс також підкреслила, що засідання Регламентного комітету, яке було проведено поза процедурою "говорить про те, що в українському парламенті щось відбувається неправильне".

Зараз ви читаєте новину «"Ці аргументи й закиди Власенку, які були на засіданні, є абсурдними" - європарламентар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути