пʼятниця, 06 січня 2012 22:16

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Чоловік Тимошенко захотів особистого спокою" - експерт

"Чоловік Тимошенко захотів особистого спокою" - експерт

Олександр Тимошенко має достатні можливості отримати політичний притулок. Політичний клімат для цього достатньо сприятливий. Не думаю, що йому дадуть негативну відповідь.

Так Gazeta.ua прокоментував директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов прохання Олександра Тимошенко у Чехії політичного притулку.

"У Чехії досить ліберальне законодавство щодо політичного притулку і достатньо сильна підтримка Тимошенко у політичних колах. До того ж, під час візиту прем'єр-міністра Миколи Азарова чехи чітко окреслили свою позицію: політичні аспекти, пов'язані з правами людини, не мають псувати двосторонніх відносин між країнами. Питання у тому, чи справді чоловік Тимошенко почувається в Україні в небезпеці? Якщо це дійсно так, то це повинно викликати сильне занепокоєння", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У камері Тимошенко є телевізор і душ

Він наголосив, що сама Юлія Тимошенко до останнього не розглядала судовий процес серйозно. Замість ґрунтовного юридичного захисту вона організувала політичну виставу. Тимошенко вважала, що спроба депутатів зірвати процес стане вигідним політичним фоном і буде досягнуто певного мас-медійного та політичного результату.

На думку експерта, Тимошенко пішла на апеляцію, щоб виконати юридичні процедури, які дозволяють звертатися до Європейського суду з прав людини. Вона розраховує тільки на нього.

"Звернення чоловіка Тимошенко до чеської влади до певної мірі працює на підтвердження політичного замовлення. Воно може бути розцінено як ще один чинник тиску на Тимошенко. Якщо він бізнесмен, то, враховуючи ситуацію, у нього можуть виникнути певні ускладнення. Наприклад, претензії з боку податкової чи інших контролюючих структур для того, щоб стягти з нього гроші. При чому служби будуть це робити, не консультуючись з Києвом, бо навряд чи вся ситуація повністю контролюється звідти. Це відбуватиметься, якщо у нього дійсно є в Україні якійсь бізнес", - зазначив голова Інституту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Качанівській колонії підтвердили, що за Тимошенко ведеться відеоспостереження

Він припустив, що чоловік Тимошенко "давно вже живе своїм життям" і можна тільки здогадуватися, наскільки відносини в їх сім'ї мають традиційних характер.

"Оскільки він не є політиком і не має політичних амбіцій, для нього, мабуть, особистий спокій і впевненість у своєму правовому стані важливіші, ніж ті ігри, в які грає його формальна жінка. Підозрюю, що він має достатньо коштів для того, щоб жити собі спокійно, не втручаючись у політику. Статус біженця для нього - вихід. Не думаю, що йому особисто приємна та роль, яку він час від часу відігравав протягом процесу від Тимошенко. Я думаю, що для нього це спокійний спосіб вийти з цієї колотнечі",- наголосив Толстов.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловік Тимошенко захотів особистого спокою" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

143

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути