середа, 14 грудня 2011 19:11

ЧИМ ТИМОШЕНКО ПОРУШИЛА РЕЖИМ? ТИМ, ЩО НЕ ЗМОГЛА ВСТАТИ З ЛІЖКА?

 

У камері Київського слідчого ізолятора минулого тижня відбувалося виїзне засідання Шевченківського райсуду столиці. Суддя Андрій Трубніков постановив повторно арештувати Юлію Тимошенко. Під час засідання екс-прем'єр лежала в ліжку, їй кілька разів викликали лікаря, робили знеболювальні уколи.

Євген ЗАХАРОВ, 59 років, співголова Харківської правозахисної групи:

- Питання обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного повинне розглядатися в приміщенні суду. Таке засідання має бути гласним, а в СІЗО забезпечити гласність неможливо. Судові засідання мають проводитися в суді. Виїзні засідання у місцях відбування покарання можливі, але коли розглядають порушення режиму ув'язненим. ЧИМ ТИМОШЕНКО ПОРУШИЛА РЕЖИМ? ТИМ, ЩО НЕ ЗМОГЛА ВСТАТИ З ЛІЖКА? Влаштовувати два дні по 12 годин такий фарс - це знущання з людини.

Тимошенко вже отримала вирок в іншій справі, апеляційну скаргу не розглядають. Суд відклав цей розгляд саме через поганий стан здоров'я засудженої. Могли б трохи зачекати і провести засідання в суді. Але ж не терпиться позбавити Тимошенко волі вже по іншій справі. НАВІТЬ У СТАЛІНСЬКІ ЧАСИ ТАКОГО НЕ БУЛО. Або справу розглядали "трійки" без участі обвинувачуваного, або у суді влаштовували видимість судочинства за участю адвокатів, свідків, залученням доказів, доводами сторін тощо. Але у жодній політичній справі тих часів я такого не пригадую.

Влада вигадала щось нове, щоб іще раз принизити Тимошенко. Але цим виставила себе на осуд, а державу - дурну, зашкарублу - на посміховисько. ХТО З ТАКИМИ НАМИ ПІДПИСУВАТИМЕ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ?

Зараз ви читаєте новину «ЧИМ ТИМОШЕНКО ПОРУШИЛА РЕЖИМ? ТИМ, ЩО НЕ ЗМОГЛА ВСТАТИ З ЛІЖКА?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути