Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2011 17:17

"Червонописький продався владі. Уряд виділив його організації 3 мільйони" - учасник мітингу афганців

"Червонописький продався владі. Уряд виділив його організації 3 мільйони" - учасник мітингу афганців

Сьогодні прем'єр Микола Азаров підписав Меморандум з "афганцями" та "чорнобильцями". Таку новину передає урядовий портал.

У свою чергу, юрист організації воїнів-афганців "Ніхто крім нас" Петро Рябенко заявляє, що цей документ підписали не всі афганці, а тільки лідер "Української спілки ветеранів Афганістану" Сергій Червнописький:

"Меморандум підписаний не з афганцями, а головою спілки ветеранів війни у Афганістані Червонопиським. Він підписав його не погодивши позицію з іншими учасниками руху афганців. Таким чином, вже позбавив гарантій соціального захисту більше 100 тисяч воїнів-афганців і ще 13 млн людей, яких така доля може спіткати у майбутньому".

Рябенко заявляє, що при підписанні не врахували вимоги учасників мітингу під Верхвоною Радою, який пройшов 20 вересня:

"Нашу організацію не повідомили, що меморандум готовий до підписання. Фактично він написаний на угоду урядовцям. Сьогодні зранку ми були на зустрічі, коли представляли меморандум, але не під час підписання. Хоча Червонописький запевняв, що цього не буде. Червонописький продався владі, бо на зустрічі говорили про фінансування його організації з бюджету. Виділяють їм 3 млн грн, 1,5 млн з них вже перерахували спілці ветеранів війни в Афганістані".

Рябенко заявляє, що організація Червонописького не охоплює усіх афганців: "Вона лише за назвою створює враження, що представляє інтереси афганців. За статутом членами цієї організації може стати будь-який українець, навіть якщо він взагалі не служив".

У Меморандумі йдеться про підвищення пенсій інвалідам війни в Афганістані порівняно з 2010 роком. Також, що Верховна Рада підтримує вилучення з законопроекту окремих розділів перехідних положень. Можливо, лише тих, що стосуються афганців: "Тобто нам пільги залишать, а інші соціальні категорії залишаться сам на сам із владою".

Зараз ви читаєте новину «"Червонописький продався владі. Уряд виділив його організації 3 мільйони" - учасник мітингу афганців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути