пʼятниця, 24 липня 2015 16:38

Чернігівці бояться, що "тітушки" і "йовбаки" Березенка з Корбаном влаштують у місті стрілянину

Чернігівці бояться, що "тітушки" і "йовбаки" Березенка з Корбаном влаштують у місті стрілянину
фото: Gazeta.ua

Жителі Чернігова бояться, щоб місто не перетворилося в територію боротьби між "тітушками" і "йовбаками", через яку може пролитися кров.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив місцевий політичний аналітик Юрій Паперний.

"Перед виборами у місті з'явилося багато приїжджих. Здебільшого це молоді чоловіки спортивної статури. Їх розміщують на колишніх спортбазах, комплексах. Так дешевше — дав їсти, кинув матрас, й ніхто про них не дізнається. Також тимчасово селять у готелях. Два тижні тому містом стало гуляти багато чоловіків у камуфляжі. Потім їх перевдягли в цивільне, щоб не лякати людей. Чернігівці зараз бояться, щоб місто не перетворилось на територію боротьби "тітушок" з "йовбаками", - заявив Паперний.

Містом ширяться чутки, що "камуфляжників" виставлятимуть неофіційними спостерігачами біля виборчих дільниць. Страхи людей загострила після стрілянини в Мукачево, зауважив експерт.

"До Мукачева ніхто не звертав уваги на людей в камуфляжах. Після тих подій всі бояться "разборок". Зараз знайти зброю не важко. Та й при нагоді довго шукати не треба - біля нас військова частина "Десна". Якщо штаби одного з двох основних конкурентів відчуватимуть свій програш на конкретній дільниці, можуть влаштувати провокацію. Можуть раптом не прийти члени комісії. Або так само раптово піти. Це зарахують як порушення. Можуть влаштувати перестрілку, телефоном повідомити в міліцію про замінування дільниці. Якщо люди в камуфляжі, навіть на вигляд не озброєні, просто стоятимуть біля дільниць, дехто з виборців побояться туди зайти", - сказав Паперний.

Він зауважив, що жоден кандидат не залучив місцевих спортсменів до "охорони громадського порядку на окрузі".

"Місцеві стоятимуть за чесні вибори, а не за кандидата. При будь-якій заворушці втечуть додому. А привозні битимуться, поки їх не заберуть", - додав політаналітик.
Він закликав місцеву владу та правоохоронні органи зосередити максимум уваги на забезпеченні громадського порядку в Чернігові.

"Якщо вони працюватимуть — вибори пройдуть тихо й у максимально в правовому полі. Бо там, де не пануватиме закон, проблему вирішуватимуть за допомогою сили", - наголосив експерт.

Нагадаємо, згідно визначення мережевої енциклопедії "Вікіпедії", "тіту́шки" — збірна назва молодих найманців, у тому числі спортсменів, які використовуються для застосування фізичної сили і участі в масових сутичках.

"Йовбаки" - інтернет-мем, що виник після стрілянини в Мукачевому. Основною зовнішньою відмінністю "йовбака" від "тітушки" є наявність вогнепальної зброї. "Йовбаки — це озброєні тітушки".

Зараз ви читаєте новину «Чернігівці бояться, що "тітушки" і "йовбаки" Березенка з Корбаном влаштують у місті стрілянину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути