пʼятниця, 13 липня 2012 11:57

Спецтема: Боротьба за "мову"

Черкаську ОДА "перейменували" в "данєцкую малину"
11

Фото: Наталія Писарева

Табличку із назвою "АкупацЫонная данецкая малина – Окупаційна донецька адміністрація" почепили на дверях Черкаської обласної адміністрації учасники мітингу опозиції, який відбувся 12 липня.

Увечері на Соборній площі Черкас зібралося близько 600 представників опозиційних сил, щоб висловити протест проти дій обласної влади та правоохоронних органів під час знесення наметового містечка 6 липня.

"Якщо вони приймуть закон про мови, то таблички на органах влади мають бути написані на "фєні", бо це мова тих данєцких, які керують країною", - каже голова обласної "Свободи" Юрій Ботнар, демонструє виготовлену табличку, несе і клеїть її на приміщенні ОДА.

Через декілька хвилин із приміщення виходить Юрій Король, начальник управління регіональної політики. Зриває табличку і заносить її в приміщення. Присутні на мітингу кричать "Ганьба!".

"Заявлятимемо про злочин, у нас украли наше майно", - кричить Василь Миколенко, учасник мітингу.

Правоохоронці віддають протестувальникам табличку назад, її чіпляють, цього разу вище. У цей час на майдані виступають представники політичних сил, що входять до об'єднаної опозиції.

"Наша акція продовжується, наметове містечко ми не згортаємо. Крім того, започатковуємо відлік днів до падіння режиму Януковича, Тулуба, Азарова", - каже координатор опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.

На імпровізованому стенді чіпляє листок із цифрою 108, саме скільки днів залишилось до дати парламентських виборів.

Після мітингу, опозиціонери колоною рушили по обласного управління УМВС. У подарунок міліціонерам принесли велику гіпсову руку, як нагадування про те, що під час акції 6 липня протестувальнику Ігорю Сичову "беркутівці" зламали руку. Під вікнами міліції скандували "Міліція з народом, а мусора – з уродом".

Опозиціонери пообіцяли щотижня проводити масові акції.

Зараз ви читаєте новину «Черкаську ОДА "перейменували" в "данєцкую малину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути