пʼятниця, 12 жовтня 2012 09:47

Через вибори кількість позовів до ЄСПЛ суттєво не збільшується - урядовий уповноважений

Через вибори кількість позовів до ЄСПЛ суттєво не збільшується - урядовий уповноважений
Назар Кульчицький запевнив, що зазвичай таких позовів не більше 10. Фото: news.zn.ua

Через вибори кількість позовів українців до Європейського суду з прав людини не збільшиться.

Про це в ефірі 5 каналу сказав урядовий уповноважений у справах в Європейському суді Назар Кульчицький.

Він наголосив, що кількість позовів проти України до ЄСПЛ у зв'язку з виборами не збільшиться: "Якщо говорити про вибори, то загалом за весь час справ, які стосувалися виборчого проецсу було не більше 10".

"Є дві основні причини масових звернень до ЄСПЛ: це неналежна практика адміністративних, або судових органів, і суперечність національного законодавства практиці європейського суду. Це постійні дві основні складові для масової кількості звернень. Якщо брати загалом весь масив звернень, то, звичайно,є низка недоліків національного законодавства", - підкреслив Кульчицький.

Відповідаючи на запитання щодо розглядів у ЄСПЛ справ стосовно порушень права на мирні зібрання, урядовий уповноважений запевнив, що щодо України подібних рішень Євросуду ще не було.

"Якщо брати свободу мирних зібрань, всім відомо, що станом на сьогодні це питання не до кінця врегульовано. Фактично, якщо говорити про невідповідність стандартів Ради Європи, то єдиним архаїзмом на сьогодні залишається відповідальність за несанкціоноване проведення мирних заходів. По Україні рішень таких немає, але є по таким ситуаціям рішення щодо Росії. У випадку, якщо особа проводить несанкціоновані мирні збори і лише за це її притягують до відповідальності, Європейський суд констатує, що це є порушенням права на мирні збори", - пояснив Кульчицький.

Зараз ви читаєте новину «Через вибори кількість позовів до ЄСПЛ суттєво не збільшується - урядовий уповноважений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути