понеділок, 28 січня 2013 13:42

Через рішення львівського Госпсуду у Януковича можуть забрати Межигір'я?

Через рішення львівського Госпсуду у Януковича можуть забрати Межигір'я?
Президент може лишитися без Межигір'я, якщо опозиційні юристи за це візьмуться? Фото: focus.ua

У Львові госпсуд ухвалив рішення про повернення у держвласність майна, яке було приватизовано понад 20 років тому.

Про це пишуть "Наші гроші.Львів".

Як пише видання, 10 січня суддя Госпсуду Львівської області Тарас Рим ухвалив рішення, суть якого полягає у можливості повернення у держвласність майна, яке було приватизоване понад 20 років тому, пізніше кілька разів перепродувалося, в результаті чого останній власник впевнено міг розраховувати на статус добросовісного набувача майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День утримання Януковича коштує два мільйони гривень

"В квітні 2012 року прокуратура Львова, за наслідками перевірки законності відчуження будинку, виявила, що підпис тодішнього директора парку на договорі купівлі-продажу 1992 року сфальсифіковано. До того ж, з'ясувалося, що тодішній павільйон "Юність" формально не належав паркові, оскільки Львівська міськрада ніколи не давала на це дозволу", - пише видання.

Як зазначається, на цій підставі у травні 2012 року прокурор Галицького району звернувся до суду з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу від 12 листопада 1992 року, укладений між Центральним парком культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького та ПВТП "Жубер".

10 січня 2013 року суддя Тарас Рим ухвалив таке рішення, тим самим визнавши нечинним увесь подальший ланцюжок реконструкцій і перепродажів. Нерухомість, відчужена понад 20 років тому, повернулася у власність львівської територіальної громади.

Набуття власності в Україні, особливо враховуючи обставини приватизації у далеких 90, нерідко супроводжувалися схожими "непорозуміннями". Після перепродажу нові власники такого майна набували статус "добросовісних набувачів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У наступному році українці житимуть бідніше" - В'язівський

"Зрештою, вони такими і є - заплатили гроші, перевірили документи у продавця. Ніхто ж не відстежує весь ланцюжок перепродажів.

Тим більше, що створено прецедент "обнуління"  стандартного трирічного терміну позовної давності.

Юристам, що працюють на опозицію, варто детальніше вивчити це рішення. Бо ж Межигір'я після чергової перемоги добра і справедливості в Україні саме у державну власність не повернеться", - пише видання.

Зараз ви читаєте новину «Через рішення львівського Госпсуду у Януковича можуть забрати Межигір'я?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути