середа, 28 серпня 2013 09:53

Через Кірєєва справу Тимошенко можуть переглянути — політолог

Через Кірєєва справу Тимошенко можуть переглянути — політолог
Володимир Цибулько. Фото: replika.com.ua

Розгляд Вищою радою юстиції звернень по по суддям Родіону Кірєєву і Сергію Вовку, які вели справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, відповідає європейській практиці.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"По-перше, це буде дотримання європейських традицій підтвердження судової гілки як окремої вертикалі влади. По-друге, європейський бізнес багато нарікає на судову систему в Україні. Оскільки ці дві суддівські постаті є одіозними, вони можуть підпасти під демонстративні санкції. Якщо Вища рада юстиції компетентно розбереться, це буде підставою гарно вийти із ситуації із Луценком та Тимошенком. Хоча по екс-міністру питання по суті знято, але ж осад досі лишився", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Волков порадив Лавриновичу ухилятися від коментарів щодо його справи

"На прикладі якісного розслідування логіки поведінки цих суддів можна дати хороший сигнал Заходу, що в Україні починається новий виток судової реформи. Так можна продемонструвати, що судова вертикаль перестає бути елементом виконавчої влади, як де-факто спостерігається в країні. Хоча де-юре це не так", - пояснив експерт.

За словами політолога, у разі виявлення вини Кірєєва це може стати підставою для перегляду справи Юлії Тимошенко.

"Тим більше, що по ній є рішення Європейського суду. Його треба виконати за будь-яких умов. Це буде цікавою перевіркою, наскільки судова система є замкнутою корпорацією і чи здатна вона до оновлення та приведення себе до рівня тієї практики, яка властива європейським країнам", - зауважив Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Через Кірєєва справу Тимошенко можуть переглянути — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути