вівторок, 21 жовтня 2014 17:58

"Через 5 років Україна подолає газову залежність від Росії повністю" - Яценюк

"Через 5 років Україна подолає газову залежність від Росії повністю" - Яценюк

"Уже сьогодні ми замістили 60 відсотків російського газу за рахунок реверсу з Європи. Зокрема допомогли поляки, словаки, угорці. Угорці зараз припинили нам постачати під тиском Росії. Прошу цю країну не піддаватися шантажам і показати свою солідарну позицію," - повідомив Яценюк сьогодні у Львові на зустрічі зі студентами університету імені Івана Франка.

Після того, як прем'єр у вступній промову і розповів, що на цю зиму ми маємо газ із Європи, студентку 4 курсу журналістики зацікавило, де ми будемо брати газ на наступні зими.

"Насправді ж надалі ми можемо замістити усіх 80 відсотків імпортного газу. Перше: 18 мільярдів кубометрыв ми добуваємо власного і маємо його використовувати. Поляки, до прикладу, 14 споживають узагалі. Друге - зменшуємо податок на видобуток і збільшуємо об'эми видобутку. Третє - менше використовуємо. І є статистика, що у сфері "газової камфорки на кухні" найбільше економить Західна Україна. Четверте - починаємо видобувати сланцевий. Росія вкладає мільярди доларів у антипропоганду сланцевого газу у США і Україні. Останнє - видобуваємо зріджений природний газ."

Арсеній Яценюк додав, що Україна уже на сьогодні зекономила півмільярда доларів на російському газі за рахунок європейського.

"Більше дотувати Росію не будемо. Ще 5 років - і залежності від російського газу в України не буде," - запевнив прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «"Через 5 років Україна подолає газову залежність від Росії повністю" - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути