вівторок, 28 травня 2013 09:28

Чемерис: Поділ України на 8 округів — це "нереальна ініціатива"

Чемерис: Поділ України на 8 округів — це "нереальна ініціатива"
Володимир Чемерис. Фото: www.ukrinform.ua

Знищення адміністративно-територіальної системи України, яка вже існує роками, може призвести до великих потрясінь.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів громадський діяч, правозахисник Володимир Чемерис, говорячи про ініціативу депутата від Партії регіонів у Раді Сергія Гриневецького, який пропонує готуватися до кардинальної територіальної реформи.

"Це просто нереально. Я не знаю, чого він затурбувався з цього проводу. Є сенс створення економічних, з одного боку, та культурних, з іншого, регіонів, але не треба формувати систему областей, бо вона вже склалася", - висловив думку правозахисник.

Водночас, громадський діяч зауважив, що в така система в Україні існує давно, а її знищення може призвести до сумних наслідків. "В Україні вона існує вже років 75, а намагання її зруйнувати призведе до соціально-економічних та політичних потрясінь. Також це може вплинути на етнічні моменти. Коли, наприклад, в Закарпатті, де живе багато угорців, це може викликати серйозні пертурбації", - підкреслив Чемерис.

Окрім того, він наголосив, що "така ініціатива не зможе пройти, ані через парламент, ані інакше". Також, він переконаний, що "суспільство відреагує негативно".

Нагадаємо, у Партії регіонів пропонують готуватися до кардинальної територіальної реформи. Існуюча сьогодні система адміністративно-територіального поділу та виконавчої влади вимагає кардинальної перебудови.

Депутат від Партії регіонів у Раді Сергій Гриневецький наводить думку ряду вчених про те, що слід готуватися до здійснення кардинальної територіальної реформи, в результаті якої замість 24 невеликих областей з'являться вісім потужних територіально-адміністративних утворень.

Зараз ви читаєте новину «Чемерис: Поділ України на 8 округів — це "нереальна ініціатива"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути