понеділок, 08 вересня 2014 10:52

Мета Путіна не змінилася - експерт про перемир'я

Мета Путіна не змінилася - експерт про перемир'я
Фото: hungryshark.ru

Україні було потрібне перемир'я, про яке домовились у п'ятницю. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Нам треба було привести нашу армію у нормальний стан - провести перегрупування сил. Багато говорили про несправність зброї - потрібно було забезпечити технічне обслуговування. Потрібен був час, щоб обмінятися полонениками, заручниками і вивести безліч трупів з поля бою. У мене великий скепсис з приводу того, що в це перемир'я потрібно було включати такі довгострокові питання як децентралізація влади або амністія. Це не теми для переговорів тієї контактної групи, яка працювала в Мінську. У Бісмарка є такі слова: "Коли говорять гармати, музи дипломатії мовчать". Якщо узяти досвід міждержавних конфліктів після холодної війни, спроба закінчити їх дипломатичним шляхом призводить до заморожування. А потім вони виникають знову з ще більшою кількістю жертв. Такі метання мало коли призводять до позитивних результатів", - наголосив він.

За словами експерта, Україна повинна продовжувати оборону і видавлювати супротивника зі своєї території.

"Яценюк почав говорити про воєнний стан. Це правильно. До того моменту, коли не було явного введення на територію України російських військ, про це не варто було висловлюватися. Тому що ми ставили собі на рівних терористів, з якими боролися. Зараз йдеться про російську армію, тому на Донбасі треба вводити воєнний стан. На територіях, де спостерігаються спроби дестабілізувати ситуацію, можна ввести надзвичайний стан", - пояснив Сунгуровський.

"Мета Путіна не змінилася - не відпустити Україну зі сфери свого впливу. Якими методами цього досягти? Привести до влади маріонетковий уряд. Якщо це не вдалося, необхідно забезпечити деякий плацдарм для дестабілізації ситуації, через який можна впливати на політику України та її інтеграцію в європейські структури. Якщо не вдалося створити Малоросію, тоді можна обмежитися Донбасом. А в Маріуполі він хоче створити майданчик для будівництва моста, використовуючи танкову технологію. Так планує з'єднати по сухопутній частині нашу територію з Кримом", - зазначив директор військових програм Центру Разумкова.

Зараз ви читаєте новину «Мета Путіна не змінилася - експерт про перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути