неділя, 09 вересня 2012 18:57

"Це тупа маячлива комуністична брехня" - "свободівець" про заяву Симоненка

"Це тупа маячлива комуністична брехня" - "свободівець" про заяву Симоненка
За словами "свободівця", Партія регіонів віддала митницю на відкуп комуністам. Фото: ukr.obozrevatel.com

Голова прес-служби "Свободи" Юрій Сиротюк вважає заяву лідера комуністів Петра Симоненка про те, що ВО "Свобода" займалася контрабандою на україно-польському кордоні, маячнею.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Це тупа маячлива комуністична брехня, - сказав речник "Свободи". - До речі, ми пройшли всі судові інстанції, щоб Симоненко вибачився перед Олегом Тягнибоком у своїй газеті "Комуніст" за те, що він заявив нібито Тягнибока фінансують олігархи. Те, що він говорить зараз, - це абсолютна маячня. Партія влади контролює митницю, податкову, міліцію, Службу безпеки. І якби був хоч один випадок контрабанди з боку членів "Свободи", це розлетілося б на всю країну".

На думку Сиротюка, ситуація насправді діаметрально протилежна.

"Ми неодноразово засвідчували факти контрабанди, якою займаються державні служби, на своїх сайтах, зверталися до уряду з вимогою звільнити керівника Західної митниці, - каже "свободівець". - Півроку тому "Свобода" зловила кілька фур із контрабондою, тримала їх, щоб не втекли, здала міліції. Після того вони зникли в невідомому напрямку. Там було на декілька мільйонів контрабандної продукції. Наші дії, навпаки, заважають Ігорю Калєтніку займатися контрабандою. Є обласні й районні ради, де ми маємо більшість, є прикордонні села з нашими прихильниками. Люди бачать фури, сигналізують нам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Калєтнік зупинив контрабанду, якою займалася "Свобода" - Симоненко

Наразі фактів контрабанди з боку "свободівців" не було зафіксовано, запевняє фахівець.

"Якщо Симоненко робить такі заяви, то мав би навести хоч один факт, що, наприклад, Ірина Фаріон проносила через кордон коштовності або Юрко Михальчишин прорив тунель між Львівщиною і Польщею і щось проносив. Просто ми останнім часом багато заявляємо про зловживання на митниці. Це б'є по головному спонсору комуністів - Калєтніку. Бо ви бачите, що таку масштабну кампанію, як у комуністів, не веде ніхто. А звідки в них гроші? Партія регіонів віддала митницю на відкуп комуністам. Це відомство приносить більше грошей, ніж податкова. Бо Україна ввозить більше товарів, ніж виробляє. Тому посада начальника митниці більша, ніж міністра економіки чи фінансів. Ми з Калетником постійно воюємо, тому це хід Симоненка на захист свого спонсора", - переконаний Юрій Сиротюк.

Нагадаємо, лідер Компартії Петро Симоненко заявив, що ВО "Свобода" займалася на західному кордоні контрабандою, а голова Митної служби Ігор Калєтнік це припинив.

Зараз ви читаєте новину «"Це тупа маячлива комуністична брехня" - "свободівець" про заяву Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

191

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути