середа, 20 червня 2012 13:52

Калєтнік: Ділова активність у червні пожвавилася в умовах нового Митного кодексу

Ділова активність вже в червні відреагувала пожвавленням на роботу в умовах нового Митного кодексу.

Про це Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік заявив під час зустрічі з представниками Американсько-Української Ділової Ради. Він зазначив, що цю зустріч ініційовано, щоб продовжити укріплювати взаємодію американського бізнесу з Державною митною службою України.

Десять останніх років партнерства між Україною та США показали стабільну динаміку розвитку. З 2001 року було імпортовано в Україну з США товарів на 13 з половиною мільярдів доларів, а експортовано до Америки - майже на 11 мільярдів доларів. У 2012 році обсяг взаємного товарообігу вже перевищив 2 мільярди доларів. У цьому році з Україною працювали близько чотирьох тисяч американських компаній. Це майже вдвічі більше ніж у 2011.

"Наше з Вами спільне завдання - сформувати сприятливий клімат, комфортні умови для ведення легального бізнесу.

Зробити все можливе, щоб розвивалися не лише торгівля, а й виробники, і загалом бізнес України. Щоб американські інвестори мали можливість та бажання створювати в Україні виробничі потужності, а відповідно – нові робочі місця" - сказав Ігор Калєтнік. Держмитслужба відкрита для діалогу і взаєморозуміння з бізнесом.

В Американсько-Українській Діловій Раді представлені відомі компанії, ті, хто має світове ім'я та бренди. І вони цією репутацією дорожать. Порушень з їх боку практично немає.

"У цьому році майже 99% товарів походженням зі США при ввезенні в Україну оформлено за першим методом визначення митної вартості – за ціною угоди. І лише менше одного відсотка - це товари, щодо яких не може бути документально підтверджена митна вартість,зазначена в декларації. Все це свідчить про добросовісність роботи американської бізнес-спільноти, без порушень та ухилень від сплати податків" - сказав голова Держмитслужби.

Митна служба України, бізнес-спільнота перший місяць працюють в нових законодавчих умовах. Тож бізнесовці мали змогу отримати відповіді на питання, що їх цікавили безпосередньо керівникам департаментів Держмитслужби, які також були присутні на зустрічі.

Кодекс законодавчо закріпив низку норм, спрямованих на сприяння роботі суб'єктів ЗЕД. І новації нового Митного кодексу сприяли активізації зовнішньоекономічної діяльності бізнесу.

Ділова активність вже в червні відреагувала пожвавленням, зазначив Ігор Калєтнік. До митних органів вже звернулись 354 нових суб'єкта ЗЕД про постановку їх на облік. За кожний календарний день червня митницями приймалося втричі менше, ніж у травні, рішень про коригування митної вартості. За першу половину червня здійснили митне оформлення імпорту поза митницею обліку близько 1000 суб'єктів із понад 7 тисяч. Це значно скоротило для них часові та матеріальні витрати.

А зворотній зв'язок з бізнесом дає можливість усвідомити, як відбув ається подальша практична реалізація нового митного законодавства та визначити питання, що потребують нормативного та/або організаційного врегулювання.

Зараз ви читаєте новину «Калєтнік: Ділова активність у червні пожвавилася в умовах нового Митного кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути