середа, 03 квітня 2013 14:27

"Це єдиний відчайдушний крок, на який хоче йти Янукович" - нардеп про референдум

"Це єдиний відчайдушний крок, на який хоче йти Янукович" - нардеп про референдум
Сергій Соболєв. Фото: svit24.net

Опозиція готова до будь-яких перевиборів і переконана, що вони вже "не за горами".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, говорячи про заяви "регіоналів" з приводу проведення референдуму, за результатами якого мають пройти перевибори за мажоритарною системою.

"Якщо вони хочуть остаточно втратити навіть ці голоси, які мають — то можна йти на такий крок, - зауважив Соболєв, маючи на увазі "регіоналів". - Ми ж готові до будь-яких виборів. Думаю, не Єфремову чи Януковичу нас лякати достроковими виборами. Ми ж готові до дострокових виборів і до парламенту, і президента".

Нардеп додав: "Я переконаний, що вони (перевибори) у будь-якому разі не за горами без будь-яких референдумів. Бо ситуація в країні, і політична, і соціальна, вже настільки критична, що до цього все і йде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Березовець розповів, як оточення Януковича намагається забезпечити своє депутатське майбутнє

Однак, відповідаючи на зауваження, що на референдум також можуть бути винесені питання і щодо структури парламенту, Соболєв наголосив, що в будь-якому разі зміни до Конституції мають прийматися виключно у парламенті.

"Щодо цього є чітка позиція Венеціанської комісії. Є також її позиція щодо так званого закону Про референдум. Нехай читають мат-частину Конституції, де сказано: Конституція змінюється тільки парламентом", - наголосив опозиціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не призначення виборів у Києві зіграє проти Партії регіонів - експерт

Він додав: "Конституція є законом найвищої сили. Тому тут не може бути жодних інших можливостей змінити Конституцію, ніж парламентом. Закон може бути, але цей закон є дорадчим з питань, які стосуються державного устрою, чи того самого референдуму. Законом врегульовано, що ці питання виносяться на референдум, а далі узгоджуються парламентом".

"Але ж за останнім опитуванням у Януковича десь 17%, то про які вибори може говорити Партія регіонів? Вони мають зараз мовчати, тихенько сидіти і для них, не дай Боже, будуть якісь дострокові вибори. Ви бачите, як вони хочуть виборів в Києві, отак вони хочуть і виборів до парламенту, і виборів президента", - підкреслив нардеп

Однак, Соболєв не виключає, що подібний референдум влада може зініціювати вже доволі скоро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" вирішили всіх перевірити на "вошивість" – Чорновіл про референдум щодо розпуску Ради

"Те, що вони готують сценарій референдуму і затвердження Конституції на референдумі — це єдиний відчайдушний крок, на який хоче йти Янукович, розуміючи, що він ніколи більше українським народом обраний не буде. Саме тому вони зараз викручують ситуацію, - переконаний він. - Але ще раз кажу: це антиконституційно. Є рішення Венеціанської комісії стосовно закону Про референдум, де чітко сказано, що Конституція на референдумі не ухвалюється, а остаточне рішення приймає парламент".

Зараз ви читаєте новину «"Це єдиний відчайдушний крок, на який хоче йти Янукович" - нардеп про референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути