вівторок, 25 вересня 2012 20:55

Царьков: Нам намагаються прищепити думку, що НКВС — це погано

Царьков: Нам намагаються прищепити думку, що НКВС — це погано
Євген Царьков стверджує, що ЗМІ перекручують його слова. Фото: vremia.ua

Слова Євгена Царькова перекрутили, тому що сьогодні деяким політичним силам вигідно розповсюджувати інформацію про ненависть комуністів до українців. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів сам нардеп.

Царьков наголошує, він говорив не про українців загалом, а лише про "підлих" бандерівців.

"Якби ми подзвонили до Ізраїлю, чи Німеччини, і спитали там: "Як ви думаєте, СС "Галичина" заслуговувала покарання чи ні? Відповідь була б однозначною, там ніхто у цьому не сумнівається. У ефірі була закладена провокація. Та й після того ЗМІ перекрутили і сказали, що я говорив конкретно про українців. Ні, я сказав про бандерівців, так, однозначно мало. Я як народний депутат ніколи не дозволю поставити в один ряд воїнів радянської армії, і бандерівців, чи колабораціоністів, чи воїнів УПА. Цього ніколи не буде. Якщо ми прямуємо в Європу, то треба змінюватися. Бо така постановка питання, такі сумніви не були б можливими в жодній європейській країні", - упевнений комуніст.

Нардеп також розповідає, що він вивчав історію НКВС і не знайшов там нічого поганого.

"Я просидів у архівах Одеської області спеціально досить багато часу для того, щоб сформувати свою думку щодо НКВД. Ми знаємо приклади окремих злочинців-діячів НКВС, але це - винятки. Перевертні у погонах сьогодні є? Є. І колись були, але радянська влада карала їх. Я особисто спілкувався з такими людьми як Крючковський, Тіхонов і так далі. Вони розповідали усе, як було. Але зараз поставили ці чотири букви НКВС під знак питання. Ви повинні розуміти, це був народний комісаріат, прародитель теперішніх двох структури МВС та СБУ. Він боровся з шпигунами, з тими, хто стріляв у спину мирному вчителю та лікарю. Сьогодні нам намагаються прищепити шаблон, що НКВС — це погано. Це суперечить не лише моїм політичним уподобанням, але й історії", - сказав Царьков.

Зараз ви читаєте новину «Царьков: Нам намагаються прищепити думку, що НКВС — це погано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

188

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути