вівторок, 25 вересня 2012 18:15

Для такого як Царьков і п'ять років тюрми було б замало - нардеп

Для такого як Царьков і п'ять років тюрми було б замало - нардеп
Віктор Швець каже, що українців зараз паплюжить, хто хоче. Фото: rbc.ua

Таких людей як народний депутат-комуніст  Євген Царьков потрібно притягувати до кримінальної відповідальності. Утім сьогодні це не можливо зробити, адже немає відповідного законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мало НКВС вас у свій час давило" - комуніст Царьков вважає "свободівців" нацистами

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат Верховної Ради України від "БЮТ-Батьківщини"  Віктор Швець. Він ініціював проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за публічне заперечення чи виправдання злочинів нацизму та сталінізму. Згідно із цими  змінами за виправдання злочинів сталінізму передбачено кримінальну відповідальність терміном до двох років.

"У всьому світі абсолютно чітко усвідомлюють, що все, пов'язане з НКВД, - суцільне порушення прав і свобод людей, знущання над людьми. Якщо говорити про український народ, це був геноцид українського народу, який здійснювала комуністична партія, НКВД у тому числі. Коли на 21 році незалежності України депутат українського парламенту публічно каже про те, що мало нас українців знищували нкведисти, це нонсенс. Я впевнений - за такі речі людей потрібно обов'язково притягувати до кримінальної відповідальності", - вважає Швець.

На думку депутата такі чутливі теми як визнання голодомору, чи злочинів сталінізму, потребують законодавчого регулювання.

"Ми дуже довго говорили, що потрібна кримінальна відповідальність за заперечення голодомору. Такі чутливі теми потребують кримінального урегулювання. Є дуже багато людей, які дозволяють собі принижувати українську націю. Чому ми повинні проявляти якусь толерантність до них і робити вигляд, що ми цього не помічаємо? Усіма засобами ми повинні забезпечити конституційні гарантії для української нації. У нас сьогодні немає кримінальної відповідальності за такі висловлювання. Однак наш законопроект таке передбачає", - наголошує політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява Царькова щодо НКВД та націоналістів є його особистою позицією — Кілінкаров

Депутат вважає, що важлива не сама міра покарання за подібні злочини, а те, що держава бере під захист світлу пам'ять людей, які загинули від рук нквдистів.

" Покарання повинне бути диференційованим. Для такої людини як Царьков і п'ять років було б замало. У цій державі українська нація є титульною, отже вона повинна захищати насамперед честь і гідність цієї нації. Подивіться, українців зараз паплюжать усі кому не лінь. У нас усі мають права, лише українці не мають абсолютно ніяких прав у нашій державі. Незабаром дійде до того, що з'являться таємні школи, де дітей вчитимуть української мови. І це в українські державі таке відбувається. Уже два роки Табачник відверто плює на українців, знущається над нами, а належної реакції немає", - каже він.

Швець також додає, що лише прийняттям закону нічого не зміниш, необхідна спеціальна державна політика.

Зараз ви читаєте новину «Для такого як Царьков і п'ять років тюрми було б замало - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути