вівторок, 10 вересня 2013 20:00

Царьову можна більше, ніж іншим депутатам партії - експерт про заяви "регіонала"

Царьову можна більше, ніж іншим депутатам партії - експерт про заяви "регіонала"
Олексій Голобуцький. Фото: tvi.ua

Заяви "регіоналів"-прихильників Митного союзу є намаганням "зберегти обличчя" і спробою показати, що у партії немає єдиної позиції.

Так заступник директора Агенства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький прокоментував заяву депутата від Партії регіонів Олега Царьова щодо зустрічі фракції з Януковичем: "Президент сказав, що не виключено підписання надалі договору про вступ до Митного союзу. Я буду робити все, щоб Україна вступила до Митного союзу".

Експерт наголосив, що прихильники Митного союзу вирішили витримати певну паузу після зустрічі з Януковичем.

"Позиція Царьова, Колесніченка і всіх прихильників Митного союзу стала занадто слабка, просто слабка. Їм треба шукати ходи для того, щоб якось зберегти обличчя. Тому вони почекали тиждень після зустрічі, а тепер почали знову розповідати про Митний союз, і що все для цього (для приєднання - Gazeta.ua) зроблять", - зауважив Голобуцький.

ВІн сказав, що не розуміє, "як можна говорити що ти все зробиш, якщо ти сам голосуєш за євроінтеграційні закони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект приєднання України до угод Митного союзу поки не готовий - ЗМІ

"Такі нюанси показують, що генеральна лінія партії виконується, але є окремі думки. По-перше, як тільки вони (прихильники МС - Gazeta.ua) випадають з уваги президента, вони одразу починають показувати свою, нібито іншу, точку зору. По-друге, боротьба продовжується, я не виключаю моменту, що все ж Росія почала більш точково і більш серйозно відноситися до цієї проблеми. Бо спочатку Росія хотіла наскоком, просто лякаючи, все вирішити. Можливо зараз вона почала працювати з тими людьми, які грають на її позиціях. Просто так Росія своє не віддасть. Вона повинна шукати якісь механізми. Один з механізмів — це показувати, що немає єдиної точки зори у самій партії регіонів", - сказав заступник директора Агенства моделювання ситуацій.

"У нашій системі влади, якщо ти не хочеш опинитися в опозиції з усіма наслідками ти маєш бути під впливом президента. Але Царьов є достатньо самостійною людиною з особистою історією і історією політичною. Він може собі дозволити все ж таки більше, ніж інші депутати партії, які повністю залежні", - додав Голобуцький.

Зараз ви читаєте новину «Царьову можна більше, ніж іншим депутатам партії - експерт про заяви "регіонала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути