пʼятниця, 29 червня 2012 11:46

"Бютівець" обіцяє засудити Литвина за статтею Тимошенко

"Бютівець" обіцяє засудити Литвина за статтею Тимошенко
Юрій Одарченко каже, що ВАСу теж у влади в кармані. Фото: obozrevatel.com

Вищий адміністративний суд вдруге відхилив позов  нардепів -"бютівців" Юрія Одарченка та Степана Курпіля щодо "мовного" закону.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів сам  Одарченко.

"Сьогодні абсолютно очевидно, що Вищий адміністративний суд  не бажає розглядати по суті питання, пов'язане із незаконним голосуванням "мовного" закону у першому читанні. Факти  порушень абсолютно очевидні,  бо на момент голосування у залі були присутні 170 людей, а проголосували 234", - сказав нардеп.

За його словами,  суд їм відмовив, пославшись на те, що це   внутрішня справа Верховної Ради.

"Сьогодні адмінсуд — це інструмент, яким влада користується, щоб унеможливлювати будь-які позови громадян до держави", - додав він.

За словами депутата, вони планують подавати позов до Європейського суду з прав людини.

"Бо, на жаль, ми в  себе не можемо знайти ніякої правди. Дуже часто ми посилаємося на те, що Європа розгляне,  і нас українців направить у відповідному напрямі, - сказав нардеп.

Також, на його думку, спікера Володимира Литвина можна через це голосування "засудити" по тій же статті, за якою судять і екс-прем'єрку Юлію Тимошенко. Мовляв, він не звернув увагу на порушення і направив законопроект на друге читання.

"В позові абсолютно чітко зазначені факти, які відбувалися  у Верховній Раді. Вони задокументовані. При зміні влади в Україні всі ці документи будуть підняті і відповідні посадові особи понесуть своє покарання. Подивіться, зараз Юлію Володимирівну засудили за 365 статтею. Литвин Володимир Михайлович робить абсолютно те ж , що прописано в цій статті, перевищуючи службові повноваження. Кожного ранку йому подають на стіл інформацію про те, скільки людей зареєстровано в залі. Ми всі приходимо туди, розписуємося, є певний облік людей, який документально підтверджений підписом. Він отримав данні, що 170 людей присутні в залі, і, не дивлячись на це, провів голосування", - зазначив "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" обіцяє засудити Литвина за статтею Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути