четвер, 28 червня 2012 13:09

У Севастополі зібрали 90 тисяч підписів на підтримку мовного законопроекту

У Севастополі зібрали 90 тисяч підписів на підтримку мовного законопроекту
Мешканці міста ставили підписи протягом 10 днів. Фото: ipress.ua

У Севастополі за прийняття закону "Про основи державної мовної політики" поставили свої підписи 90 тисяч городян, повідомив перший заступник глави адміністрації Сергій Савенков.

"90 тисяч підписів за десять днів - це ще одне підтвердження необхідності реформування Конституції в частині мовної політики та необхідності старту початку реформи вже в цьому році", - сказав Савенков журналістам після покладання квітів до пам'ятника Т.Г.Шевченка на честь Дня Конституції України.

За його твердженням, на сьогоднішній день визначено напрями реформування Конституції.

"Це посилення гарантій прав і свобод людини, чіткий поділ прав різних гілок влади, реформа місцевого самоврядування та забезпечення можливості міжнародної інтеграції країни", - уточнив Савенков.

Відповідаючи на питання журналістів про рівень свободи ЗМІ в місті, перший заступник голови адміністрації заявив, що в Севастополі найвільніша преса в Україні.

"Ми бачимо, що всі журналісти мають повну свободу. Всі політичні сили, всі думки будь-яких громадян ми сприймаємо абсолютно нормально, абсолютно спокійно", - підкреслив Савенков.

Він також закликав журналістів допомогти провести парламентські вибори чесно та прозоро.

"Ми плануємо на виборчих дільницях для контролю поставити веб-камери, будемо також сподіватися на вас, на вашу допомогу", - додав Савенков.

Як повідомлялося, 5 червня Верховна Рада України прийняла в першому читанні за основу ініційований Партією регіонів законопроект "Про основи державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі зібрали 90 тисяч підписів на підтримку мовного законопроекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути