четвер, 20 жовтня 2016 20:26

Бюджет на 2017 рік треба відхилити, - Юлія Тимошенко

Бюджет на 2017 рік треба відхилити, - Юлія Тимошенко

Проект державного бюджету на 2017 рік є бюджетом бідності, його треба відхилити, а прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який є відповідальним за цей документ, – звільнити.

Про це лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила під час розгляду в першому читанні проекту Державного бюджету на 2017 рік.

"Такий бюджет не можна не лише ухвалювати, за такий бюджет треба садити поіменно! І якщо б хоч один уряд вніс такий бюджет, він би й години на своїх посадах не проіснував. Його треба відхилити! А Гройсману треба вказати на двері", – заявила Юлія Тимошенко.

Політик охрестила документ "бюджетом договорняку", адже в доходній частині "нема жодної копійки від офшорів" і зберігається податок для працюючих пенсіонерів. Юлія Тимошенко звернула увагу, що в бюджеті передбачаються 29 млрд грн на повернення ПДВ для аграрних монополістів, а фермерські господарства позбавлені податкових пільг та державної підтримки.

"Це бюджет крайньої бідності! Оскільки це перший бюджет в історії країни, в якому мінімальна зарплата – всього 47,5% від нульового прожиткового мінімуму", – наголосила вона.

Голова фракції з обуренням констатувала: "Наука розгромлена вщент. Поліцейським зарплата встановлена на рівні 19 тис грн, про народних депутатів взагалі не говорю – ви побачите це одкровення, а вчителям пропонується 2-3 тисячі гривень зарплати. Це бюджет поліцейської держави!".

Лідер "Батьківщини" жорстко розкритикувала тарифну політику, запропоновану урядом, адже ціна на газ для людей збільшилася до 8 тисяч гривень.

Юлія Тимошенко впевнена, що урядовці не сприймають бюджетний процес як до економічну стратегію, а ложа уряду "уособлює ринкову економіку, бо кожному треба свій рядочок та свій інтерес".

Депутат розкритикувала те, що доповідали законопроект не голова профільного комітету, а його заступник, а від уряду – міністр фінансів, а не прем'єр-міністр.

"Це не бюджет країни, це суцільний "договорняк", який з'явився ще до подання законопроекту. Це бюджет тотальної корупції!" – підсумувала Юлія Тимошенко.

Фракція "Батьківщина" не голосувала за проект Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік у першому читанні.

Сохранить

Сохранить

Зараз ви читаєте новину «Бюджет на 2017 рік треба відхилити, - Юлія Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути