середа, 10 лютого 2010 12:43

БЮТ не має єдиної позиції, що робити з результатами виборів

БЮТ не має єдиної позиції, що робити з результатами виборів

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко у середу-четвер може зробити заяву про визнання результатів виборів президента і перехід в опозицію, прогнозує депутат БЮТ Святослав Олійник.

"Я думаю, що в найближчі дні, можливо сьогодні, можливо завтра на основі даних, які аналізує юридичний блок, Юлія Тимошенко зробить свою заяву. Можу прогнозувати, що це буде заява про визнання результатів виборів і перехід в опозиційну політичну діяльність", - сказав він на круглому столі в середу в Києві.

Депутат додав, що, на його думку, Тимошенко - сильний політичний діяч, і "вона буде сприйматися в будь-якому статусі, в тому числі в статусі лідера опозиції як усередині країни, так і за її межами".

Олійник також висловив думку, що юридичне обгрунтування масових фальсифікацій не буде успішним, оскільки виборчі комісії на цих виборах були сформовані на пропорційній основі з представників двох кандидатів у президенти, правоохоронці не зафіксували масових фальсифікацій, а міжнародні спостерігачі консолідовано визнали вибори такими, що відбулися і демократичними.

Але зовсім інша позиція у його однопартійця Андрія Кожем"якіна.

Він сказав в кулуарах ВР, що БЮТ чекає оголошення офіційних результатів виборів, щоб відразу розпочати процедуру оскарження результатів.

"У нас відбувається все за законом. Ще вчора ми зібрали всі скарги, протоколи, акти та окремі думки членів виборчих комісій. Всі документи вже спрямовані в окружні виборчі комісії, а потім у ЦВК. Надалі ми будемо в судовому порядку домагатися розгляду цих скарг ", - заявив депутат.

Також Кожем"якін зазначив, що БЮТ "поки що чекає оголошення офіційних результатів виборів". "А після оголошення ми почнемо процедуру оскарження. Зараз наші юристи відпрацьовують тактичні дії", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, що сьогодні ЦВК закінчила обробляти електронні протоколи.

Інтерфакс-Україна, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не має єдиної позиції, що робити з результатами виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути