четвер, 18 квітня 2013 23:35

Брати Капранови пішли в політику через "кнопкодавство" у Раді

Брати Капранови пішли в політику через "кнопкодавство" у Раді
Капранови перед виборами пропонували колишнім політикам підняти бунт на основі проблеми "кнопкодавства". Фото: Юлія РУДЕНКО

Відомі письменники, видавці і громадські діячі брати Капранови не хотіли займатися великою політикою, але пішли туди, щоб до них і колег почали дослухатися.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Дмитро Капранов, пояснюючи, для чого він із братом брав участь у минулих парламентських виборах.

"Дуже не хотілося бути у політиці, – говорить він. – Те, що ми влітку на таку авантюру пішли – це був жест відчаю. Бо коли нема кому – дуже хотілося, щоб у нас були притомні політики, щоб нам не доводилось займатися політикою. Ми себе бачимо як людей, що пишуть розумні статті. Потім їх, тобто нас, читають розумні політики і ті ідеї, які дійсно співголосні, починають вживати".

Капранов навів приклад реальної співпраці письменників із політиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" під час голосування за вибори у Києві займався "кнопкодавством"

"Півтора роки тому ми написали статтю, присвячену питанню голосування багатьма картками. І сказали, що якщо це буде викоренено, то у нас буде інший парламент, там будуть інші люди. Не підуть ні Ахметов, ні інші олігархи, якщо їм там треба працювати. Натомість у нас там будуть професійні політики. А "кнопкодавство" – це головне зло, з яким треба боротися. Нуль на масу", – каже письменник.

"Потім зустрічаємося з політиками, у тому числі з тими, хто йшли на чолі списків на виборах, і говоримо, що це має бути ваше гасло: боротьба з  "багаторуким" голосуванням, – продовжує Капранов. – А нам почали казати, що вони все одно щось придумають, голосуватимуть раз на тиждень і так далі. У результаті ми психонули і пішли на вибори з українською платформою "Собор" під гаслом, що будемо ламати руки тим, хто не голосуватиме картками. До речі, навіть написали актуальну пісеньку "кнопкодавський" рок-н-рол".

Літератор також наголосив, що перед виборами пропонував колишнім політикам підняти бунт на основі проблеми "кнопкодавства".

"Минають вибори і головне питання – "багаторуке" голосування. І на ньому де-факто розвалюється Верховна Рада. А якби ще тоді послухали, що було б? Ми зверталися до тих, кого у списки не беруть. Підніміть бунт зараз. У нас же інші вибори будуть, буде менше грошей на виборах, місцеві князьки не підуть на вибори. Будуть інші правила гри і будете знову потрібні, ви ж політики. "Ну, треба подумати", – відповіли нам. Ось це називається короткозорістю", – переконаний Капранов.

Зараз ви читаєте новину «Брати Капранови пішли в політику через "кнопкодавство" у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути