пʼятниця, 12 квітня 2013 14:09

Боротьба між владою та опозицією може закінчитися внічию - політолог

Боротьба між владою та опозицією може закінчитися внічию - політолог
За словами експерта, опозиція та влада намагатимуться врівноважити сили, аби не програти вирішальну битву. Фото: obozrevatel.com

Нинішня боротьба між владою та опозиційними силами може закінчитися внічию, оскільки поки що ніхто з них не готовий на реальне протистояння.

Про це на прес-конференції у Києві сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Результати референдуму легше імплементувати, але набагато складніше реалізувати. Тим паче, зважаючи на настрої суспільних мас. Я не уявляю, як, наприклад, у Рівному, Івано-Франківську або інших західних українських регіонах може відбутися референдум, якщо опозиція зможе зібрати доволі серйозні мітинги", - зазначив експерт.

Тому, на його думку, опозиційний табір, як і провладна більшість, зацікавлені сьогодні у нічиї.

"Нехай це буде не 0:0, а 1:1 або 2:2 разом із забитими голами, але нічия, тому що до зіткнення сьогодні ніхто не готовий", - наголосив директор інституту глобальних стратегій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові влада блокує мітинг опозиції трамваями, дітьми і водою

Також, за його словами, опозиція та влада намагатимуться врівноважити сили, аби не програти вирішальну битву.

"Найближчим часом це буде робота над помилками - чому пропустили голи, чому не забили більше. Аби зрозуміти, чи готові головні політичні сили на вирішальну битву", - наголосив Карасьов.

Політолог додав, що політичні сили намагатимуться перемогти у відкритій боротьбі, якщо ж їм це не вдасться, то вирішальним стане 2015 рік.

Водночас директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський погодився з колегою, додавши, що ані влада, ані опозиція не зацікавлені у такому сценарії саме зараз.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба між владою та опозицією може закінчитися внічию - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути