середа, 17 жовтня 2012 09:57

Більше половини самовисуванців підтримуються владою - політолог

Більше половини самовисуванців підтримуються владою - політолог
Денис Богуш: кількість таких людей у наступній ВР важко передбачити. Фото: tvi.ua

Більше половини самовисуванців підтримуються Партією регіонів.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Денис Богуш.

Експерт наголосив, що навряд чи політичні сили зможуть сформувати чисту більшість у парламенті.

"Якщо говорити про перебіг цієї кампанії, то дуже близький результат може бути. Я не впевнений, що вони наберуть 226, і за мажоритаркою, і за списками, а те, що 200 голосів у них буде — це факт", - переконаний він.

Богуш наголосив, що велике значення у новій ВР матимуть так звані "тушки" та самовисуванці, які йдуть по мажоритарним округам.

"По-перше, їх дуже багато. Якщо взяти, наприклад, усіх самовисуванців, то можна сказати, що добра половина самовисуванців є людьми, яких підтримує партія влади. Хоча формально вони ані в політичній рекламі, ані у списках не є членами Партії регіонів", - наголосив політолог.

Водночас, він зауважив, що кількість таких людей у новому парламенті передбачити дуже важко. "У кожному окрузі зовсім конкретна ситуація. По тим округам, які я знаю, ідуть від партії влади навіть члени БЮТ. Їх підтримує влада, але тихо. Там де Партія регіонів має менший відсоток, влада підтримує іншу людину, і таким чином ця людина пройде і буде потенційною тушкою", - підкреслив він.

Богуш додав, що цілком імовірно, що партія Володимира Литвина повністю віллється в Партію регіонів. "Там буде не багато людей. Кілька людей потрапили в список Партії регіонів, і буде ще декілька мажоритарщиків", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини самовисуванців підтримуються владою - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути