вівторок, 20 березня 2012 21:44

Богословська божиться: "ГТС назавжди залишиться власністю держави"

Богословська божиться: "ГТС назавжди залишиться власністю держави"

Народний депутат від  Партії регіонів Інна Богословська запевнила, що в ухвалений у першому читанні законопроект "нунсівця" Юрія Кармазіна щодо газотранспортної  системи України зміни внесено не буде.

Про це вона сказала в ефірі 5 каналу, коментуючи можливість внесення поправок до законопроекту, які б давали можливість приватизації ГТС.

За її словами, президент , Кабмін і більшість в парламенті гарантують, що приватизації ГТС іншими країнами не буде.

"Газотранспортна система України назавжди, поки ми не визначимося на національному рівні, це може і 20 і 30 років, залишиться власністю держави. Це буде гарантовано і до другого читання жодних змін в цьому законі не буде", - підкреслила вона.

Водночас, Богословська підкреслила, що влада "за" створення трьохстороннього консорціуму.

"Що стосується управління, то і президент, і Кабмін, і більшість у парламенті завжди заявляли, що ми вважаємо, що консорціум трьохсторонній - європейські країни, Україна і  Росія -  може бути вирішенням питання по модернізації ГТС", -  наголосила вона.

Нардеп підкреслила, що наразі не йде мова про продаж навіть однієї акції ГТС: "Ми не виходимо з можливості на цьому етапі говорити навіть про це".

Богословська також додала, що ухвалений у першому читанні законопроект Кармазіна треба розглядати утилітарно: "У нас на сьогодні є один аспект євроінтеграційний, який в кращому стану, ніж всі решта. Це наше членство в Європейському співтоваристві. Те, що ми підписали першу і другу дерективи Європейської співдружності забов'язує нас провести реструктиризацію ГТС, поділивши її на компанію видобувну, компанію транспорту і компанію, яка є продавцем".

"Це треба робити, оскільки на сьогодні в ВР існує закон, який не дозволяє взагалі доторкнутися до "Нафтогазу", то нам треба виконати ці утилітарні функції. І оскільки дуже багато страхів навколо цього, ми і погодилися на те, щоб піти на прийняття закону Кармазіна, в якому прямо написано: не підлягає приватизації",  - підкреслила "регіоналка".

Зараз ви читаєте новину «Богословська божиться: "ГТС назавжди залишиться власністю держави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути