четвер, 07 червня 2012 12:21

Більше сотні "чорнобильців" мітингують під Радою

Більше сотні "чорнобильців"  мітингують під Радою
"Чорнобильці" вимагають дотримання своїх прав під Радою. Фото: svit24.net

Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля домагається президентського вето на закон "Про гарантії виконання судових рішень".

Більше сотні чорнобильців прийшли під Верховну Раду Україну протестувати проти прийнятого у вівторок закону "Про гарантії виконання судових рішень", який передбачає скасування пільг для "чорнобильців", "афганців" і ряду інших категорій громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Афганці" створили власну партію: "Ми ані з владою, ані з опозицією — борони Боже"

Люди приїхали з різних регіонів. Крім вимоги до президента не підписувати закон, який, на думку "чорнобильців", дозволяє владі не виконувати рішення судів щодо їх виплат, як мінімум до 2014 року, вони висувають влади та інші вимоги. Свої вимоги у письмовому вигляді вони планують направити до Верховної Ради, Кабінет міністрів і Адміністрацію президента.

Нагадаємо, вчора всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля заявило, що домагатиметься президентського вето на зазначений закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ухвалила закон, за яким скасують пільги окремим громадянам із 2013 р.

5 червня Верховна Рада прийняла закон "Про гарантії виконання судових рішень". Цей законопроект викликав ряд протестних акцій восени минулого року як в Києві, так і в регіонах. У ході однієї з вересневих акцій "афганці" та "чорнобильці" знесли огорожу під Верховною Радою і почали штурм будівлі парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Більше сотні "чорнобильців" мітингують під Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути