Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2016 04:14

Безвіз буде не раніше кінця квітня

Безвіз буде не раніше кінця квітня

"Запобіжник для безвізу українцям" зніматимуть до весни.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак.

"Наступного тижня Євпропарламент може зібратися, проголосувати теоретично за цю процедуру відміни безвізового режиму. Далі цю процедуру має затвердити Рада міністрів ЄС. Це може бути зроблено у письмовому вигляді, швидко, у тому разі, якщо дійсно існує політична воля це швидко зробити", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко повідомив про компроміс щодо безвізу

Що стосується конкретно рішення по Україні та по Грузії, то воно так само має бути винесене на порядок денний Європарламенту. Це теоретично може бути 19 грудня, коли ЄП збирається на свою чергову сесію. Потім міністри Ради ЄС мають підтвердити це рішення консенсусно. Далі рішення міністрів вступає в силу через 21 день після набуття чинності цього рішення, тобто "це вже кінець лютого теоретично".

"Потім ще має пройти близько півтора місяці, це найоптимістичніший термін, коли це рішення буде доведене до всіх міграційних служб, прикордонних і митних служб. Тобто ми вже дійшли до кінця квітня 2017 року, і я ще раз повторюю, що це дуже оптимістичний сценарій", - наголосив Шлінчак.

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган закликає Євросоюз знайти рішення для надання Україні і Грузії безвізового режиму.

Зараз ви читаєте новину «Безвіз буде не раніше кінця квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути