четвер, 22 вересня 2016 08:48

Безсмертний назвав мінуси домовленості про розведення сил на Донбасі

Безсмертний назвав мінуси домовленості про розведення сил на Донбасі
Фото: socportal.info

Рамкова угода по Донбасу не передбачає вирішення багатьох питань. Зокрема, графіка відведення і виведення військ на визначених ділянках.

Про це заявив Роман Безсмертний, колишній представник України в Тристоронній контактній групі, передає "112 Україна".

"Рамковий документ говорить про те, що домовилися реалізувати такий план. Він підписаний без графіка виведення-відведення військ. Він стосується трьох населених пунктів, де межа між військами проходила буквально по вулиці та ділила ці населені пункти. Тут виникає ціла низка питань. Не зрозуміло, як вони будуть вирішені. Саме виконання такого плану ставить знак питання у цьому процесі", - повідомив Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штайнмаєр прокоментував угоду про розведення сил на Донбасі

За його словами, усі населені пункти у "сірій зоні" залишилися самі по собі. Української влади там нема. Виникають проблеми з банальними побутовими питаннями, як постачання води і продовольства.

"Дуже добре, що це сталося, але під великим питанням реалізація цих планів. Мені здається, що з російської сторони це просто імітація процесу, а не спроба вирішити це питання. У всіх трьох населених пунктах напруга постійно зростає", - додав Безсмертний.

Як відомо, 21 вересня Тристороння контактна група у Мінську підписала рамкове рішення про розведення сил на Донбасі. Мова йде про 3 ділянки з чітко визначеними координатами.

Зараз ви читаєте новину «Безсмертний назвав мінуси домовленості про розведення сил на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути