пʼятниця, 12 вересня 2014 16:46

Без подолання політичної корупції з економічною нічого не вдіємо - Тігіпко
3

"Приборкати корупцію - одна з головних вимог суспільства. Вимога, яку нинішня влада не виконує і, схоже, не збирається виконувати. Поки не буде розпочато боротьбу з корупцією, проводити будь-які реформи в країні абсолютно безглуздо. Тому що від них ефекту не буде. Бо жодні дії не дадуть результату, поки в країні корупція руйнує все. Не дає нормально жити ні людині, ні малому бізнесу", - зазначив політик.

Він підкреслив, що в країні мають з'явитися такі лідери, які реально боротимуться з корупцією.

"Той уряд, який прийшов, це точно не ті люди, які будуть боротися з корупцією. Мене дивує позиція президента, який не використовує всі можливості, щоб впливати на цю ситуацію. Я розумію, що це політичні союзники. І мабуть, він боїться їх втратити. Але як відомо, риба гниє з голови. Якщо всі крадуть на самому верху, на середньому і нижчому рівні з корупцією боротися не можливо", - підкреслив він.

Політик також запропонував підтримати громадські організації, у яких вже є досвід антикорупційної діяльності.

"Саме під такі рухи необхідно виписувати законодавчі ініціативи, щоб вони могли контролювати владу. Крім того, такі громадські організації потрібно підтримувати фінансово з боку держави. Так само, як ми підтримуємо організації "чорнобильців", інвалідів", - вважає Сергій Тігіпко.

Він також зазначив, що слід скоротити кількість контролюючих організацій, яких сьогодні в Україні більше 70.

"У боротьбі з корупцією потрібна безпрецедентна жорсткість і рішучість. В країні понад 70 контролюючих організацій. Для порівняння, в Грузії їх 10. У нас в них працює 220 тисяч осіб. Вони обходяться державі щороку майже в 25 мільярдів гривень. Скоротивши їх хоча б до 15 - ми знаходимо кошти для тієї ж професійної армії, для відновлення соціальних стандартів. При цьому ми можемо підняти зарплату тим перевіряючим, які залишаться. Це зробить перевірки в десятки разів ефективніше. У нинішній ситуації для мене абсолютно очевидно: якщо не переможемо корупцію - програємо країну!"- резюмував С. Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Без подолання політичної корупції з економічною нічого не вдіємо - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути