пʼятниця, 09 грудня 2011 15:58

"Батьківщина" "переплюнула" Партію регіонів на 1% - опитування

"Батьківщина" "переплюнула" Партію регіонів на 1% - опитування

Партія "Батьківщина" за рейтингом вперше випередила Партію регіонів, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс" з 22 листопада по 6 грудня.

Результати соцопитування були представлені на прес-конференції в п'ятницю.

Згідно опитування, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, за партію "Батьківщина" проголосували б 18,8% респондентів, які мають намір брати участь у виборах, а за Партію регіонів - 17,8%.

При цьому рейтинг партії "Батьківщина" збільшився з 16,1% у березні до 18,8% в грудні, а Партії регіонів - зменшився відповідно з 22,8% до 17,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До наступної ВР проходять шість партій - опитування

Крім того, 5% бар'єр також подолали б партія "Фронт змін", яку підтримали 11,4% респондентів, Комуністична партія України (8,4%) і партія "УДАР" Віталія Кличка (5,8%).

Керівник фірми "Юкрейніан соціолоджі сервіс" Олександр Вишняк пояснив, що зростання рейтингу партії "Батьківщина" є статистично незначним, в той же час, падіння рейтингу Партії регіонів складає 5%, що свідчить про певну тенденцію.

На його думку, падіння рейтингу Партії регіонів відбувається за рахунок тих, хто розчарувався в цій політичній силі в східних і південних регіонах, в першу чергу на Донбасі і в Криму.

У той же час, Вишняк підкреслив, що, згідно з новою редакцією закону про вибори народних депутатів, у бюлетені не буде графи "проти всіх". На його думку, зростання рейтингів партії "Фронт змін" (з 5,5% у березні до 11,4% у грудні), а також КПУ (відповідно з 4,4% до 8,4%) стався саме за рахунок зникнення цієї графи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" розкрили брехливу "матрицю" соціологічних опитувань

Згідно опитування, за партію "Сильна Україна" готові проголосувати 4,4% опитаних, за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 3,3%, Народну партію і партію "Громадянська опозиція" - по 1,9%, за партію "Наша Україна" - 1,8% і за "Партію зелених України" - 1,5%. Решта партій набирають менше 1%.

Опитування було проведено у всіх регіонах України. Було опитано 2000 респондентів, помилка вибірки становить 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" "переплюнула" Партію регіонів на 1% - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути