четвер, 23 серпня 2012 17:12

Батькам не радять вдягати дітей у вишиванки 1-го вересня - Бригинець

Батькам не радять вдягати дітей у вишиванки 1-го вересня - Бригинець
Олександр Бригинець. Фото: gazetavv.com

У школах батькам не радять приводити дітей 1-го вересня у вишиванках. Про це розповів депутат Київради Олександр Бригинець.

"Мій молодший племінник Іван іде до першого класу. На зборах батьків було вирішено, що всі підуть на перший урок у вишиванках. Я дуже порадів за свого племінника і за його батьків. Але радість моя була передчасною: зі школи почалися дзвінки в яких неофіційно радять батькам не приводити своїх дітей в школу у вишиванках", - розповідає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після акції з хрестом FEMEN лишається тільки зникнути" - Бригинець

У своєму коментарі Gazeta.ua Олександр Бригинець розповів, що це, напевно, ніяк не стосується прямої вказівки Міністерства освіти, натомість суспільство почало самостійно "перестраховуватись" і не йти на гострий конфлікт із владою.

" Ніякого офіційного розпорядження не існує — це страх людей на місцях. Корпоративні інтереси не передбачають українськості на масових заходах. Зверніть увагу, навіть київські чиновники перестали вдягати вишиванки. Азаров, а, ще частіше, Янукович, стали говорити на масових заходах переважно російською мовою", - зазначив Бригинець.

На його думку, така "політика нахабності" влади говорить про те, що вона не хоче вести діалог із суспільством, а намагається деморалізувати та зламати його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бригинець повідомляє про рейдерське захоплення Музею трипільскої культури

"Ті дії, які ми сьогодні бачимо — психологічні, деморалізаторські. Якби влада не хотіла воювати, вона б наголошувала: "ось у нас є люди які ходять у вишиванках, а ось є людина в косоворотці, а ще є один із кримських татар". Але вони так не роблять. Влада має вибудовувати більш широкий спектр інтересів. А у нас тепер навіть російська мова стала називатися "регіональною" - тобто "мовою Партії регіонів", - додає він.

Зараз ви читаєте новину «Батькам не радять вдягати дітей у вишиванки 1-го вересня - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути