понеділок, 23 квітня 2012 11:53

Азаров знову обіцяє чорнобильцям "золоті гори"

Азаров знову обіцяє чорнобильцям "золоті гори"
Азаров обіцяє чорнобильцям що й надалі збільшуватиме фінансування. Фото: donbass.ua

Держава не забуде подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, заявляє прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

"Чорнобильці" повинні бути впевнені, що їхні дії в ліквідації аварії держава не забуде ", - сказав він журналістам в понеділок в Києві під час відвідування Центру радіаційної медицини.

За словами Азарова, уряд в цьому році значно збільшив фінансування чорнобильських програм, і має намір робити це в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі чорнобильці зібралися скидати Януковича під прапорами Гриценка

Він підкреслив, що такі лікарні, як Центр радіаційної медицини, де проходять лікування постраждалі від наслідків аварії на ЧАЕС та ліквідатори, повинні бути оснащені сучасним обладнанням (що буде зроблено) і всіма необхідними медикаментами.

Азаров повідомив, що 26 квітня відбудеться церемонія закладки каменя на території ЧАЕС, що покладе початок будівництва нового укриття над зруйнованим реактором, і пообіцяв, що протягом 1,5 року будівництво завершать і проблема буде закрита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада намагалась підкупити донецьких "чорнобильців"

Крім того, прем'єр-міністр вважає за можливе розпочати процес відновлення і реабілітації територій Чорнобильської зони, які постраждали від радіації.

"Є всі підстави вдихнути життя в спорожнілі і мляві території, міста, населені пункти. А це все - робочі місця, додаткові доходи нашого бюджету і країни", - сказав він журналістам в понеділок в Києві під час відвідування Центру радіаційної медицини.

Прем'єр зазначив, що з 2,5 тис населених пунктів у Чорнобильській зоні з підвищеною радіацією на сьогоднішній день залишився 31 населений пункт.

Зараз ви читаєте новину «Азаров знову обіцяє чорнобильцям "золоті гори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути